...

Check je hack en voorkom dat je slachtoffer wordt van phishing!

Eind januari zijn er zes verdachten aangehouden voor bankhelpdeskfraude. Na verder onderzoek trof de politie lijsten aan met rond de 7 miljoen unieke mailadressen. De lijsten met deze adressen worden verhandeld en opnieuw gebruikt door criminelen. Je kan dus slachtoffer zijn zonder dat je dit weet.

28 maart 2024

...

Meer over webshop Temu.

Veel experts zetten hun vraagtekens bij de Chinese webshop TEMU. Niet alleen blijken producten onveilig, krijg je niet altijd wat je verwacht en gaat retourneren slecht, de app maakt ook nog eens extreem veel inbreuk op je privacy.  Alle apps verzamelen data Apps verzamelen, delen en verwerken allerlei gegevens. Hoe ze dit doen en welke gegevens ze verzamelen beschrijven ze in de informatie die je kunt lezen in de App- of Play-store. Zodra je de app download, ga je hiermee akkoord. 

27 maart 2024

...

Nieuwe functies in Whatsapp.

Nieuwe functies in WhatsApp: Recent: Reageren met videoberichten: Snel reageren op chats met korte videoboodschappen. Verbeterde zoekfunctie: Zoeken op ongelezen berichten, foto's, video's, audio, documenten en meer. Beveiligde spraakberichten met eenmalige weergave: Verwijder spraakberichten automatisch na het beluisteren. Picture-in-picture voor videobellen: Blijf videobellen terwijl je andere apps gebruikt. Meerdere accounts op één apparaat: (In bèta) Wissel tussen zakelijke en privé accounts.

7 maart 2024

...

Geen Windows 12 in 2024, maar 24H2-update

Hoewel het er op leek dat Microsoft in 2024 al Windows 12 zou uitbrengen, is dat niet het geval. Lees hier waarom niet en wat je allemaal met de 24H2 update kunt verwachten. Er werd al langere tijd gesuggereerd dat Microsoft dit jaar het nieuwe besturingssysteem Windows 12 zou uitbrengen, zoals in dit Windows 12 artikel . Nu is echter duidelijk geworden dat in 2024 slechts een (flinke) update van Windows 11 zal verschijnen. Microsoft geeft namelijk aan dat Windows 11 versie 24H2 de jaarlijkse functie-update van dit jaar zal zijn. Insiders kunnen deze nieuwe versie testen in de Canary- en Dev-kanalen als Build 26052.

17 februari 2024

...

Wat is Chat GPT?

ChatGPT is een AI-model dat is ontwikkeld door OpenAI en is een type Natural Language Processing (NLP)-model. Het is gespecialiseerd in taalverwerking en kan daarom taalvaardigheden vertonen, zoals antwoorden geven op vragen, gesprekken voeren en tekst genereren. Het model is gebaseerd op Transformer-architectuur, een state-of-the-art technologie voor NLP. Dit betekent dat het model is ontworpen om grote hoeveelheden tekstgegevens te verwerken en te begrijpen hoe taal in gebruik is. Het model is getraind op enorme hoeveelheden tekstgegevens, waardoor het een uitstekende begrip heeft van taalpatronen en context. ChatGPT maakt gebruik van pre-training, wat betekent dat het model is getraind op grote hoeveelheden tekstgegevens voordat het wordt aangepast en specifiek wordt genomen. Dit betekent dat het model al een uitgebreide kennis heeft van taal voordat het specifiek wordt opgeleid voor een taak, zoals chatbot-gesprekken. Een van de grootste voordelen van ChatGPT is dat het model in staat is om te begrijpen hoe de taal in gebruik is en op basis van te reageren. Dit maakt het model uitermate geschikt voor chatbot-gesprekken, vanaf het moment dat het op een menselijke manier kan communiceren en antwoorden op vragen kan geven. Het model is ook in staat om tekst te genereren, waardoor het ook nuttig is voor taak zoals tekstcompletie en tekstgeneratie. Een ander belangrijk voordeel van ChatGPT is dat het een enorme hoeveelheid kennis heeft opgeleverd tijdens het trainingsproces. Dit betekent dat het model in staat is om antwoorden te geven op vragen over een breed scala aan onderwerpen, waaronder wetenschap, technologie, geschiedenis en vele andere. Samengevat is ChatGPT een uitstekend model voor NLP dat is ontwikkeld om te begrijpen hoe taal in gebruik is en om te reageren op vragen en gesprekken op een menselijke manier. Het model is getraind op enorme hoeveelheden tekstgegevens en daarom is een uitgebreide kennis opgebouwd over vele onderwerpen. (Bovenstaande tekst is het antwoord van ChatGPT op de vraag: Leg in 500 woorden uit wat ChatGPT is).

23 februari 2023

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!zuid-holland

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden