Raspberry Pi

Deel dit artikel

,

Ooit opgezet als goedkope ‘leer’-computer voor het Britse onderwijs, is deze Single Board Computer uitgegroeid tot een populair platform voor ontwikkelaars en hobbyisten. In dezelfde categorie vallen uiteraard ook de Arduino, Banana Pi en alle varianten hierop.

Als je wilt (leren) programmeren zijn er diverse mogelijkheden voor de een grote variëteit aan talen en tools. Ook het aansturen van de meest complexe schakelingen is prima te realiseren, bijvoorbeeld voor domotica, robotica, retro games enz., de toepassingen zijn bijna onuitputtelijk. Maar het meest in het oog springend zijn toch wel de kant-en-klare projecten. Te denken valt aan diverse Linux-smaken, een weerstation, nas, mediaspeler.

Vind je het leuk om zelf met deze mini-pc’s aan de slag te gaan, maar kun je wel wat hulp gebruiken, kom dan met je systeem langs in Capelle aan den IJssel. Op de 4e maandagavond van de maand (behalve in de maanden juli en augustus) is er vanaf 19.30 uur ruimte en tijd ingeruimd om samen met anderen deze computerhobby op te pakken.
Wil je gewoon eens kennis maken met dit fenomeen, dat kan natuurlijk ook.

Coördinator is Dhr. Ger Stok. email pictogram

Actueel

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!zuid-holland

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden