Werkgroep Windows

Deel dit artikel

,

Werkgroep Windows

Afdrukken

Nieuws over Windows 10 Upgrade / Installatie

29 juli 2015 was de lancering van Windows 10 (versie 1507). Er volgden daarna een aantal nieuwere versies (1511 en 1607) met als laatste de ‘Creators Update’ (1703). Deze versie heeft natuurlijk de nodige technische aanpassingen maar het zwaartepunt is gericht op het maken en werken met 3D- en VR-content.

Achter de schermen wordt door Microsoft gewerkt aan alweer een opvolger met de (code)naam ‘Fall-Creators Update’

We trachten de leden op de hoogte te houden over de vorderingen. Er wordt op de lezingen regelmatig informatie verstrekt over de (mogelijke) vernieuwingen en wanneer een nieuwe versie van Windows 10 beschikbaar komt.
Op de lezingen geven we, na het uitbrengen van een nieuwe versie, regelmatig uitleg over deze nieuwe mogelijkheden en handigheidjes in Windows 10, maar ook tips hoe de upgrade succesvol voor te bereiden en af te ronden is.

Ben je vertrouwd met de computer en de upgrade-procedure dan kan je, na de melding van de beschikbaarheid van de upgrade, onmiddellijk aan de slag.

Voor diegenen die er meer moeite mee hebben, of als de upgrade niet tot een goed einde te brengen is, bestaat de mogelijkheid je aan te melden voor gratis hulp-bij-installatie*. Diverse leden hebben een training gehad waarbij allerlei scenario’s aan de orde zijn geweest en zij kunnen je assisteren met het uitvoeren van de upgrade. Er kunnen echter slechts een beperkt aantal systemen tegelijkertijd geüpgraded worden.

Omdat de upgrade behoorlijk wat tijd vergt, krijg je vooraf instructies, aan de hand waarvan je thuis al diverse zaken kunt voorbereiden. De feitelijke upgrade wordt daarna uitgevoerd op afspraak.

Geef daarbij aan op welke locatie je de installatiehulp wilt ontvangen en een aantal data waarop dat voor jou mogelijk is. Als e.e.a. ingepland is ontvang je een bevestiging per mail.

NB. Bij elke volgende versie van Windows 10 vervalt de ondersteuning voor de versie die plm. 2 jaar eerder werd uitgebracht. D.w.z. dat met het uitbrengen van versie 1703 in maart van dit jaar is de ondersteuning voor versie 1507 komen te vervallen. Na het uitbrengen dit najaar van de ‘Fall-Creators Update’ zal versie 1511 dan niet meer ondersteund worden. Het is dus zaak om het besturingssysteem up-to-date te blijven houden.

De installatiehulp blijft, zolang er vraag naar is, en is gedurende het gehele jaar in te roepen.

* De installatiehulp is gratis voor leden van HCC. 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!zuid-holland

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden