Doelstelling
‘FlightSim Rijnmond' - een groep enthousiaste simulatie vliegers. Met elkaar wordt beoogd een platform en ondersteuning te bieden voor zowel beginnende als geoefende simulatie vliegers. Wij doen dit o.a. op de maandelijkse bijeenkomst en op ons Forum. Toegankelijke presentaties met projectie op grootbeeldscherm.
Daarnaast volgen en bediscussiëren wij nieuwe ontwikkelingen in de vliegsimulatie.
FS Rijnmond is gelieerd aan HCC Zuid Holland en HCC.

Programma's en Add-ons
Wij gebruiken en hebben kennis van FS2004, FSX, FSX Steam, Prepar3D en X-Plane.
Ten aanzien van de ‘add-ons’ zijn we actief met o.a. iFLY, PMDG, navigatie systemen zoals Plan-G, Aivlasoft (Electronic Flight Bag) en Flight Sim Commander (FSC).
Ook programma’s die de prestaties en uitstraling van de flighsimulator kunnen verbeteren worden toegepast.

Online vliegen
Wekelijks zijn diverse leden online actief; zowel VFR (Visual Flight Rules) als IFR (Instrument Flight Rules). Het vliegen online is doorgaans gelinkt aan één van de twee grootste organisaties; IVAO en VATSIM. Maar ook in virtuele airline clubs zoals ‘V-Bird’, ‘DutchflightNetwork’, ‘KLM VA’, ‘Transavia.com virtual’ wordt het luchtruim gekozen.

Geïnteresseerd?
Kijk eerst eens rond op deze site of kom vrijblijvend langs en ervaar het plezier dat deze hobby kan geven. ‘Deskundige’ leden willen je graag met raad en daad terzijde staan op de eerste maandag van de maand.

FS Rijnmond heeft een eigen website: fsrijnmond.nl