Adobe heeft in de afgelopen jaren meerdere Photoshop-apps toegevoegd aan de Android Play Store. Als je nu zoekt naar Photoshop, krijg je vier verschillende apps voorgeschoteld. Maar wat doen deze eigenlijk?

Adobe Photoshop-apps voor Android
Adobe werkt al voor langere tijd aan zijn fotobewerkingsprogramma’s voor telefoons en tablets. Op dit moment staan er vier gratis Photoshop-apps in de Google Play Store, namelijk: Photoshop Express, Fix, Mix en Sketch. Elk van deze apps heeft zijn eigen kwaliteiten. Wij laten je weten welke dat zijn.

Photoshop Express
Photoshop Express was Adobe’s eerste poging om zijn beroemde fotobewerkingssoftware naar telefoons te brengen. Het biedt standaardfuncties, zoals foto’s bijsnijden, filters,

RAW-bewerking en meer. De app is vrij simpel ingericht. Dit is opvallend, aangezien Adobe niet bepaald bekendstaat om zijn eenvoudige programma’s.
Het is hierdoor geen erg geavanceerde app. Je moet dus niet verwachten dat je alle functies krijgt die Photoshop op Windows of MacOS bevat. Het gaat slechts om enkele basisfuncties welke maar deels lijken op wat je gewend bent van de computerversie.

Photoshop Fix
Photoshop Fix is daarentegen wel een stuk geavanceerder. Met deze app bewerk je gedeeltes van afbeeldingen op een paar verschillende manieren. De functies lijken afgeleid van de retoucheer- en maskerfuncties die we kennen van Photoshop op pc’s en Macs.
De app bevat onder meer het bekende retoucheerpenceel. Hiermee haal je objecten uit je foto door er overheen te tekenen met je vinger. Een andere handige functie is het aanpassen van bijvoorbeeld licht en kleur in delen van een foto. Zo kan je onder meer de lucht blauwer maken of onderbelichte gezichten er meer uit laten springen.

Photoshop Mix
In Photoshop Mix werk je met verschillende lagen. Dit houdt in dat je meerdere foto’s kan toevoegen aan een project. Deze lagen zorgen ervoor dat je alle ingevoegde afbeeldingen afzonderlijk van elkaar bewerkt. De lagenfunctionaliteit is volgens veel fotografen een van de kernpunten van Photoshop voor computers.
Je voegt hiermee meerdere plaatjes samen tot één afbeelding. Je hebt de vrijheid om gedeeltes van foto’s te selecteren en deze toe te voegen aan een ander beeld. Nadat je dit gedaan hebt, is het ook mogelijk om de foto’s op verschillende manieren te mengen. Zo kun je lichte delen van een foto door laten komen en donkere niet, of het tegenovergestelde.

Photoshop Sketch
Photoshop Sketch is de teken-app van Adobe. Hiermee krijg je toegang tot allerlei verschillende brushes. Je kan hier een tekening mee maken, maar je hebt ook de optie om er foto’s mee te bewerken.
Sketch werkt immers ook met lagen, waardoor je over bestaande afbeeldingen kan tekenen. Je bewerkt foto’s hierdoor met veel vrijheid. Gebruikers hebben namelijk alle controle over de hardheid, grootte en kleur van de kwasten.

Bron: Android Planet