Afdrukken
iOS: Snel schermafbeeldingen bewaren dankzij dit trucje
   
Sinds iOS 11 kun je meer met de schermafbeeldingen op je iPhone of iPad. Dankzij een handig trucje kun je snel de schermafbeeldingen bewaren.
Bij het maken van een schermafbeelding verschijnt er links onderaan het scherm een voorvertoning en kun je deze bewerken door erop te tikken. Als je klaar bent kun je de afbeelding delen, bewaren of direct wissen. Uiteraard kun je de voorvertoning ook negeren en wordt de afbeelding onmiddellijk in je fotobibliotheek geplaatst, maar het kan nog sneller.
Schermafbeeldingen maken op een iPhone of iPad
Voor je aan de slag gaat leggen we nog kort uit hoe je een schermafbeelding maakt: druk hiervoor de thuisknop en aan/uit-knop gelijktijding in. Heb je een iPhone of iPad zonder thuisknop, dan kun je dit doen door de aan/uit-knop en volume omhoog-knop gelijktijdig in te drukken. Er wordt een voorvertoning weergegeven, tik hierop om het screenshot te
bewerken en markeringen toe te voegen.
Via de deel-knop kun je het screenshot delen via de bekende wegen, dat biedt als voordeel dat je de afbeelding niet moet opslaan in Foto's want zodra je op 'Gereed' tikt krijg je de mogelijkheid om de schermafbeelding te verwijderen i.p.v. te bewaren. 
In iOS kun je onmiddellijk schermafbeeldingen bewerken, delen en aanpassen, met een trucje kun je ze snel bewaren in Foto's
Trucje: Snel iOS schermafbeeldingen bewaren
Na het maken van een screenshot wordt de voorvertoning weergegeven. Dit is ook het geval bij het maken van meerdere schermafbeeldingen, deze worden dan als een stapel weergegeven. Als je de voorvertoning negeert worden de screenshots automatisch bewaard in je filmrol. Dit proces kun je versnellen door onmiddellijk de voorvertoning naar links te vegen, hierdoor wordt deze direct opgeslagen in je fotobibliotheek.
Bron appletips. Lees volledige artikel HIER