iCloud voor Windows nu beschikbaar in de Microsoft Store
Het was al mogelijk om iCloud te gebruiken op een Windows PC, maar vanaf nu zal dit nog beter gaan. Apple heeft namelijk de app iCloud voor Windows uitgebracht in de Microsoft Store.
Via deze applicatie is het mogelijk om iCloud Drive volledig te gebruiken op een PC, zo heeft Apple in deze versie het delen en tijdelijk downloaden van bestanden toegevoegd. Maar de iCloud app voor Windows kan meer, zo kun je ook je iCloud-foto's, Mail en bladwijzers synchroniseren.
iCloud voor Windows downloaden
Open de Microsoft Store op je Windows PC
Zoek naar 'iCloud' of gebruik deze link
Klik op 'Downloaden' en daarna op 'Installeren'
Om gebruik te kunnen maken van de iCloud voor Windows-app is het noodzakelijk dat je Windows 10 versie 18362.145 of hoger is geïnstalleerd. Dit is de zogeheten Windows 10 mei 2019 update. Deze software-update is al officieel uitgebracht, maar nog niet beschikbaar voor alle computers. Als je de update niet binnen krijgt via Instellingen ▸ Bijwerken en beveiliging ▸ Windows Update, dan kun je deze handmatig installeren via de updateassistent van Windows via deze supportpagina.
iCloud gebruiken op een Windows PC
Zodra de applicatie is geïnstalleerd kun je deze openen en inloggen met je iCloud account. Vervolgens heb je de mogelijkheid om iCloud Drive en iCloud Foto's te activeren, maar ook het synchroniseren van Mail, Agenda, Contacten, Herinneringen en bladwijzers. Hoe het synchroniseren precies werkt en hoe je de applicatie optimaal gebruikt lees je terug in onze iCloud voor Windows handleiding.
Voordelen van een Microsoft Store-app
Nu Apple een iCloud applicatie voor Windows heeft uitgebracht in de Microsoft Store brengt dit enige voordelen met zich mee. Zo kan Apple de applicatie eenvoudig voorzien van updates en direct bijwerken met nieuwe functies en mogelijkheden. Niet alleen heeft het techbedrijf de app naar de Store gebracht, deze is ook voorzien van enkele nieuwe mogelijkheden.
Nieuw in iCloud voor Windows
Delen van iCloud Drive bestanden met derden
Samenwerken aan bestanden via iCloud Drive
Tijdelijk downloaden van iCloud bestanden
Stabieler en maakt gebruik van Microsoft’s Cloud Sync Engine
Meer informatie over de nieuwe iCloud applicatie voor Windows en o.a. de systeemeisen lees je terug in dit support-document van Apple.
Bron Appletips. Lees het hele artikel HIER