tvOS: iCloud-fotobiliotheek activeren en gebruiken op een Apple TV
 
Wanneer je gebruikmaakt van iCloud-foto's is het mogelijk om je gehele fotobibliotheek te uploaden naar iCloud en deze vervolgens synchroniseren met al je Apple apparaten. Je hebt dan één bibliotheek in de cloud en alle wijzigingen worden dan direct bijgewerkt zodat alle foto's overal beschikbaar zijn.
Je foto's kun je niet alleen bekijken op een iPhone, iPad of Mac, ook via iCloud zelf kun je ze beheren en bekijken. Als je in het bezit bent van een Apple TV is het ook mogelijk je iCloud-fotobibliotheek te activeren en te bekijken op je TV, handig als je jouw vakantiefoto's wil laten zien aan gasten.
iCloud-fotobibliotheek activeren op een Apple TV
• Open 'Instellingen' op je Apple TV
• Selecteer 'Accounts'
• Navigeer naar 'iCloud'
• Schakel hier 'iCloud-foto's' in
Eventueel kun je ook de optie 'Gedeelde albums' inschakelen. Per direct wordt je bibliotheek ingeladen op de Apple TV en kun je de foto's en video's bekijken.
iCloud-fotobibliotheek: Uitgebreide uitleg wat iCloud-foto's precies is
Via iCloud-fotobibliotheek kun al je foto's en video's in iCloud opslaan en iCloud-foto's synchroniseren met iPhone, iPad, Apple TV en Mac.
iCloud-foto's bekijken in tvOS
Via de Foto's applicatie kun je jouw iCloud-fotobibliotheek in zijn geheel bekijken. Via het tabblad 'Foto's' kun je alle foto's inclusief de bekende momenten raadplegen, uiteraard kun je ook al je (gedeelde) albums bekijken en je terugblikken openen.
Leuk om te weten, de Apple TV ondersteunt ook Live Photos. Deze kun je bekijken door ze te openen in de foto's app en druk dan het touchpad van de Siri remote in om de beweging af te spelen.
Bron: Appletips