Mac: Apple TV gebruiken als extern beeldscherm via AirPlay
 
Wie in het bezit is van een Apple TV tweede generatie of nieuwer kan gebruikmaken van AirPlay. Dit is niet alleen handig bij het streamen van muziek, foto's, video's en overige media, ook kun je het scherm van je Mac streamen naar de Apple TV.
Hierdoor kun je alles wat er te zien is op het Mac-scherm weergeven op de TV. Dit kan via synchrone weergave, al inhoud wordt dan één op één weergegeven op de Apple TV. Maar je hebt ook de mogelijkheid om je TV als extra extern scherm te gebruiken en het bureaublad op deze manier uitbreiden.
AirPlay toevoegen aan Mac menubalk
Ga naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beeldschermen en schakel de optie 'Toon beschikbare opties voor synchrone weergave in menubalk' in. Wanneer je dit hebt gedaan zal je merken dat bovenaan de menubalk het AirPlay-icoon tevoorschijn komt.
Apple TV gebruiken als extern scherm voor Mac
Klik nu in de menubalk op het AirPlay-icoon en selecteer bij 'AirPlay naar' je Apple Tv. Direct wordt de verbinding tot stand gebracht en wordt het volledige scherm gestreamd naar je TV.
Zodra de verbinding tot stand is gekomen kun je nogmaals klikken op het AirPlay-icoon in de menubalk en kies dan voor 'Gebruik als apart beeldscherm'. De TV wordt dan een externe scherm voor je Mac en kun je afzonderlijke vensters en apps op plaatsen.
Let wel, deze optie is alleen beschikbaar op iMac midden 2011 of nieuwer, Mac mini midden 2011 of nieuwer, MacBook Air Midden 2011 of nieuwer, MacBook Pro begin 2011 of nieuwer, Mac Pro 2013 of nieuwer.