2FA op HCC!net

Steeds meer online omgevingen met vertrouwelijke gegevens maken gebruik van tweestapsverificatie. Ook HCC stelt nu 2FA beschikbaar voor de webmail van HCC!net.

HCC icon

In de laatste nummers besteedde PC-Active veel aandacht aan tweestapsverificatie, oftewel twee-factor authenticatie (2FA). Belangrijke websites zoals die van banken en verzekeraars vragen behalve je inlognaam en wachtwoord om een tweede manier om te bewijzen dat jij zelf achter de computerknoppen zit. Ook webmail-omgevingen en social-mediaplatforms geven je nu vaak de mogelijkheid om 2FA in te stellen. 

HCC heeft digitale veiligheid hoog in het vaandel staan en maakt daarom 2FA beschikbaar voor HCC!net. Zo krijgen alle HCC-leden nu de mogelijkheid hun webmail extra te beschermen. Dit is

Hoe maak ik een kloon-kopie van de ssd waar Windows 11 op staat?

Een kloon-kopie is een echte 1-op-1 kopie van een harde schrijf of ssd waarbij er sector-voor-sector wordt gekopieerd. Werkelijk alles gaat mee... Zo'n kloon-kopie maak je als Windows 11 - bijvoorbeeld - helemaal compleet is geïnstalleerd en goed functioneert. Zo kun je terugvallen op een goed werkend 'iets'. Ook kun je zo'n kloon-kopie maken als je een hdd wilt vervangen door een ssd of je ssd door een groter exemplaar. Hoe maak je zo’n koon-kopie?

Een kloon-kopie is iets anders dan een back-up: die bevat alleen de (persoonlijke) bestanden die je veiligstelt. Een kloon omvat ook het besturingssysteem en de geïnstalleerde programma's. Handig om alles in één bij de hand te hebben.
Zo'n kloon-kopie bewaar je op een opslagmedium en het meest voor de hand ligt dan een grote

We werken steeds meer online, maar nog steeds moeten we vaak tegen mensen zeggen dat ze zichzelf even van mute moeten halen, of moeten we bellen omdat iemand is vergeten een Google Meet toe te voegen aan de afspraak. Met deze vijf tips kun je Google Agenda slim gebruiken.

Een Google Agenda-afspraak maken

Voordat we dieper duiken in de mogelijkheden van Google’s Agenda-tool, is het handig om nog even de basics door te gaan. Als je een uitnodiging voor een afspraak wil maken, dan ga je als volgt te werk:

  1. Ga naar calendar.google.com of naar de app Google Agenda
  2. Tik of klik op het +’je. Of tik of klik op de dag en tijd in de agenda waar jij een meeting wil plannen
  3. Ga alle opties bij langs: of het een uurtje is of de hele dag, of het een meeting is die vaker moet terugkeren, of er een videovergadering aan te pas moet komen, welke

Datum 2021 Locatie Onderwerp          Presentator                
6-jan SR Algemeen Navigatie  Henk Geesink 63
12-jan SR Rotterdam/Zoetermeer Navigatie Henk Geesink 40
13-jan SR Gouda/Woerden/Bodegraven Navigatie Henk Geesink 23
18-jan AN Android Google apps Hans Niessen 81
20-jan  SR Algemeen Navigatie Henk Geesink 32
26-jan SR Capelle/Delft Navigatie Henk Geesink 25
1-feb AN Android Android functies  Hans Niessen 53
2-feb ZH Rotterdam/Delft Nextcloud Bart van Dijk 38
4-feb SR Algemeen Veilig internet Henk Geesink 22
8-feb ZH Capelle/Gouda Nextcloud Bart van Dijk 33
9-feb SR Rotterdam/Zoetermeer Veilig internet Dick Kok 65
10-feb   SR Gouda/Woerden/Bodegraven  Veilig internet Gerard Rademakers  30
15-feb AN Android Digi-D Hans Niessen 71
18-feb SR Algemeen Veilig internet Henk Geesink 40
22-feb ZH Dordrecht/Zoetermeer Nextcloud Bart van Dijk 23
23-feb SR Capelle/Delft Veilig internet Dick Kok 32

Adobe heeft in de afgelopen jaren meerdere Photoshop-apps toegevoegd aan de Android Play Store. Als je nu zoekt naar Photoshop, krijg je vier verschillende apps voorgeschoteld. Maar wat doen deze eigenlijk?

Adobe Photoshop-apps voor Android
Adobe werkt al voor langere tijd aan zijn fotobewerkingsprogramma’s voor telefoons en tablets. Op dit moment staan er vier gratis Photoshop-apps in de Google Play Store, namelijk: Photoshop Express, Fix, Mix en Sketch. Elk van deze apps heeft zijn eigen kwaliteiten. Wij laten je weten welke dat zijn.

Photoshop Express
Photoshop Express was Adobe’s eerste poging om zijn beroemde fotobewerkingssoftware naar telefoons te brengen. Het biedt standaardfuncties, zoals foto’s bijsnijden, filters,