Google Maps-route delen: zo werkt het

Met Google Maps kon je al langer je locatie delen, maar nu biedt het zoekbedrijf zelfs de optie om je hele route door te sturen. Zo weten vrienden, familie en collega’s precies wanneer ze jou kunnen verwachten. Ook kunnen ze in realtime zien waar je precies op de route zit, wat je verwachte aankomsttijd is en zelfs hoeveel procent accu je smartphone nog heeft.
Alleen voor autoritten, fietstochten en wandelingen kun je je route delen. Bij een reis met het openbaar vervoer ontbreekt de optie. De functie is per direct in de Android-versie van Google Maps, al wordt deze wel geleidelijk uitgerold. Het kan enkele dagen duren voor de optie in jouw app te vinden is. Om je route te delen, volg je onderstaande stappen.
Open de Google Maps-app op je smartphone;

Misbruik van Whatsapp-accounts

Nog steeds proberen oplichters met een smoesje toegang te krijgen tot WhatsApp-accounts van anderen. Vervolgens kunnen ze uit naam van deze gedupeerden weer andere mensen oplichten.
Hoe gaan de oplichters te werk? WhatsApp is een app die gekoppeld is aan een telefoonnummer. Maar niet aan de telefoon zelf. Wie op de hoogte is van uw telefoonnummer en van een verificatiecode die bij dat nummer hoort, neemt eenvoudig uw account over.
De truc is dus een verificatiecode te bemachtigen die bij uw nummer hoort. Dat doen criminelen door WhatsApp te downloaden op hun eigen telefoon, uw telefoonnummer als hun eigen nummer in te voeren en vervolgens de verificatiecode op te vragen. Die gaat per sms naar het ingevoerde telefoonnummer: uw nummer dus.
U krijgt dus een sms’je met een code. Vervolgens krijgt u, misschien zelfs (zogenaamd) van een bekende, het verzoek deze code door te sturen omdat deze per ongeluk aan u zou zijn verstuurd.
Stuur deze code niet door! Het versturen van codes gaat automatisch, en kan nooit ‘per ongeluk’ naar uw nummer worden verstuurd.
Heeft u de code toch doorgestuurd? Verwijder WhatsApp dan direct van uw telefoon en installeer de app opnieuw. U krijgt vervolgens zelf weer de verificatiecode toegestuurd.

Bron: Fraudehelpdesk

iOS: Automatisch de helderheid van het scherm aanpassen

De iPhone en iPad bevatten een scherm die vanzelfsprekend het nodige licht produceert. De helderheid van het scherm heeft een bepaalde intensiteit die je naar eigen persoonlijke voorkeuren kunt aanpassen. Maar wist je ook dat je automatisch de helderheid van het scherm kunt aanpassen?

Het automatisch aanpassen is vooral gunstig voor de batterijduur van je iPhone.

Back-up van je Android-toestel

Het is enorm belangrijk dat je regelmatig een back-up maakt van je Android-toestel, maar misschien weet je niet precies hoe. Android Planet laat in deze tip hoe je simpel en snel een reservekopie maakt.

Regelmatig een back-up van je Android-toestel maken, voorkomt dat je belangrijke gegevens kwijtraakt. Denk bijvoorbeeld aan je contacten, geïnstalleerde apps, opgeslagen wifi-netwerken en wachtwoorden en Gmail-instellingen. Een reservekopie is enorm handig als je overstapt op een nieuw Android-toestel, of als je telefoon het plots begeeft. Je smartphone werkt dan niet, maar je belangrijkste gegevens zijn ergens anders veilig opgeslagen.
Er zijn veel manieren en apps om een back-up van je Android te maken. Wat je misschien niet wist,

Google Assistent in Nederland:

Hoera, de Google Assistent is beschikbaar in Nederland! Maar: waar kun je Googles stemhulpje allemaal voor gebruiken, en wat moet je met een Google Home? Deze, en andere veelgestelde Google Assistent-vragen, beantwoorden we voor je.
1. Wat is de Google Assistent?
De Google Assistent is een hele uitgebreide, stemgestuurde hulp. Je kunt de Assistent niet alleen vragen stellen, maar ook opdrachten geven. Soms biedt de Assistent van zichzelf al ondersteuning. Zo kan hij je ‘s ochtends waarschuwen als er files op weg naar je werk zijn, of attenderen op aankomende afspraken.
Het is Googles antwoord op Siri, Amazon Alexa en andere stemgestuurde assistenten. De Google Assistent is echter slimmer dan de meeste concurrenten. Google heeft immers zoveel data in huis, dat ze je met ontzettend veel dingen kunnen helpen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of de Assistent heeft er een antwoord op.
2. Wanneer staat de Nederlandse Google Assistent op mijn smartphone?
De Nederlandse versie van de Google Assistent wordt vanaf vandaag (26 juli 2018) uitgerold op vrijwel alle Android-smartphones. Omdat de uitrol geleidelijk gaat, kan het even duren voordat jouw toestel aan de beurt is. Volgens een woordvoerder van het zoekbedrijf is binnen uiterlijk een week elke Nederlandse Android aan de beurt.