Wat betekent de nieuwe privacywet voor de consument

Vanaf 28 mei 2018 zal er ook op de nieuwe privacywet (AVG) gecontroleerd gaan worden. Deze wet is inmiddels 2 jaar van kracht en eenieder zou dus tijd gehad moeten hebben om zich voor te bereiden.

Maar wat betekent dat nu voor U en mij. Lees het ingesloten pdf document (324 KB)

Windows 10  Update April 2018 (Spring Creators Update)
Microsoft brengt tweemaal per jaar (in Maart/April en September/Oktober) een grote onderdelenupdate voor Windows 10 uit, vorig jaar waren dat de Creators Update (versie 1703) en de Fall Creators Update (versie 1709). De opvolger zou Spring Creators Update gaan heten, bij de definitieve lancering op 30 april (3 weken later dan gepland) is de naam echter gewijzigd in de Windows 10 April 2018 Update. Deze onderdelenupdate wordt gefaseerd over 3-4 maanden op alle Windows 10-computers geïnstalleerd. De installatie verloopt via Windows Update maar als je daar niet op wilt wachten dan is de April 2018 Update binnenkort ook handmatig te installeren via de pagina www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10.

Bron: SchoonePC       Lees het hele artikel: HIER 

Veilig je wachtwoorden bewaren: dit zijn de beste apps
Om je te helpen met het onthouden van passwords zijn er wachtwoordbeheerders, maar hoe weet je nu of je een goede te pakken hebt? Wij noemen de vijf beste.
Het wachtwoord stamt uit het internettijdperk toen er nog niet zo veel online diensten waren. Een paar wachtwoorden kon je nog wel onthouden, maar inmiddels hebben we voor tientallen tot soms wel honderden diensten een wachtwoord nodig.
Maar één wachtwoord onthouden
Daarom zijn wachtwoordbeheerders bedacht: om al die wachtwoorden in een digitale kluis op te slaan. Je hebt dan maar één wachtwoord nodig om toegang te krijgen tot al je andere wachtwoorden.
Het grote voordeel hiervan is dat je voor elke dienst een lang en uniek wachtwoord kunt gebruiken. Een lang wachtwoord kan lastig worden gekraakt en een uniek wachtwoord betekent dat als je wachtwoord wordt gestolen, de hacker niet bij een andere dienst kan inloggen.
Dat laatste gebeurt regelmatig, bijvoorbeeld bij Facebook-ceo Mark Zuckerberg. Hij gebruikte het wachtwoord voor LinkedIn, dat werd gestolen bij de grote LinkedIn-hack uit 2012, ook voor Twitter.
Ook de Twitter-accounts van Minecraft-bedenker Markus Persson, Netflix en Sony Music werden op die manier gehackt. Via het Sony Music-account plaatsten de hackers zelfs een tweet dat Britney Spears was overleden.

Dit zijn de 5 beste wachtwoordbeheerders:

Verschillende modellen van Western Digitals My Cloud-apparaten bevatten kwetsbaarheden, die toegang voor onbevoegden mogelijk maken. Bestandsupload, uitvoering van kwaadaardige code, en remote inloggen zijn mogelijk. De leverancier is een half jaar geleden al ingelicht.

Veel nabestaanden hebben problemen met het stopzetten van digitale accounts, abonnementen en social media van een overledene. HCC!genealogie ontwikkelde daarom het Social Media Testament.
Vaak realiseren nabestaanden zich pas na het overlijden van een dierbare dat er nóg een erfenis is die afgehandeld moet worden; de digitale erfenis. Social media, e-mail- en Twitter-accounts, diverse apps, maar ook de zogeheten MIJNsites en dergelijke moeten worden opgezegd.
Een nagenoeg onmogelijk opgave, tenzij er toegang is tot de wachtwoorden en inlogname of -codes. Een digitaal testament biedt nabestaanden de mogelijkheid online zaken netjes af te ronden. HCC!genealogie ontwikkelde hiertoe een Social Media Testament en stelt die gratis ter beschikking.