HCC biedt ons de mogelijkheid om online presentaties te geven. Daarvan gaan we gebruik maken op 25 mei voor locatie Leiderdorp, 26 mei voor locatie Zoetermeer en 2 juni voor locatie Delft.
Via de nieuwsbrieven worden de leden per locatie uitgenodigd. De belangstellenden kunnen de toegewezen link openen in een browser b.v. Google Chrome. Daarmee zijn ze direct ingelogd bij de digitale bijeenkomst.
Op deze data wordt een presentatie (Webinar) gegeven, verzorgd door Ger Stok, met uitleg over de VLC mediaplayer. VLC is een krachige en gratis mediaplayer die alle mediabestanden afspeelt.

Met Google Lens maak je de camera van je smartphone of tablet veel slimmer, met dank aan de intelligentie van Google. Richt de camera op een object en je krijgt een schat aan informatie te zien. Google Lens installeren op Android en iOS doe je zo.

Google Lens is een app die de camera van je smartphone of tablet gebruikt om informatie te geven bij wat er in beeld komt. Richt je je camera op een schilderij dan raadpleegt Lens de servers van Google om binnen een seconde te achterhalen welk schilderij het is. Je krijgt onder meer informatie over de schilder en het verhaal achter het kunstwerk. Mik je de camera op een bloem die je niet kent dan probeert Lens je te vertellen welk soort het is en waar je ‘m in de buurt kan kopen. Dit zijn slechts twee voorbeelden, want Lens kan nog veel meer. Denk aan het vertalen van menukaarten, het kopiëren van tekst en het scannen van boeken en streepjescodes. 

Google Lens installeren op Android

Op het merendeel van de moderne Android-smartphones en -tablets is Google Lens standaard

Adobe heeft in de afgelopen jaren meerdere Photoshop-apps toegevoegd aan de Android Play Store. Als je nu zoekt naar Photoshop, krijg je vier verschillende apps voorgeschoteld. Maar wat doen deze eigenlijk?

Adobe Photoshop-apps voor Android
Adobe werkt al voor langere tijd aan zijn fotobewerkingsprogramma’s voor telefoons en tablets. Op dit moment staan er vier gratis Photoshop-apps in de Google Play Store, namelijk: Photoshop Express, Fix, Mix en Sketch. Elk van deze apps heeft zijn eigen kwaliteiten. Wij laten je weten welke dat zijn.

Photoshop Express
Photoshop Express was Adobe’s eerste poging om zijn beroemde fotobewerkingssoftware naar telefoons te brengen. Het biedt standaardfuncties, zoals foto’s bijsnijden, filters,

Audacity is gratis uitgebreide software om audio te monteren en bewerken. Ook voor opnamen is het programma geschikt, bijvoorbeeld via een (ingebouwde) microfoon. De mogelijkheden zijn dermate uitgebreid dat ook professionals Audacity gebruiken. Zo zijn er effecten beschikbaar, waaronder echo, ruisonderdrukking en compressie. Wie oude platen digitaliseert, zal de mogelijkheid waarderen om tikjes weg te halen.

Onderstaande links geven veel informatie over Audacity

Downloaden vanaf deze website:  https://www.audacityteam.org/       

https://manual.audacityteam.org/index.html

https://audacity-handleiding.jouwweb.nl/

Sinds het ingaan van de Corona maatregelen is er nog weinig zicht op enige verandering op korte termijn. Voorlopig is er nog geen kans op het hervatten van onze locatie bijeenkomsten en inlopen.

Maar wellicht bent u de afgelopen weken wel tegen problemen aangelopen of heeft u dringende vragen.

Daarvoor gaan we komende week van start met onze Digitale Helpdesk.(Videobellen met Jitsi)
Iedere maandag en woensdag van 19.00 tot 21.00 uur zitten onze vrijwilligers online klaar om u te adviseren en ondersteunen.
Videobellen kan voor het eerst op maandag 20 april en woensdag 22 april a.s.
Videobellen met Jitsi werkt het beste met Chrome.

Hoe gaat u te werk?
Stuur een e-mail met een korte omschrijving van uw vraag naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Aanmelden kan vanaf nu.
U ontvangt vervolgens een bevestiging met een linkje naar de Digitale Helpdesk en het tijdstip waarop u contact kunt leggen.

Het gemakkelijkste is wanneer u de beschikking heeft over een microfoon en een webcam. Dat vereenvoudigt de communicatie.
Maar mocht u dit niet hebben, dan is er een chatbox beschikbaar bij de Digitale Helpdesk.