Back-up van al je Google-data

Als Android-gebruiker heb je een Google-account voor de Play Store, maar waarschijnlijk gebruik je ook andere Google-diensten als Gmail en Google Foto's. Het is dan belangrijk om je account goed te beveiligen, maar ook om regelmatig een back-up te maken van je gegevens.

Google-account beschermen
We slaan steeds meer gegevens op in de 'cloud'. Veel aanbieders van cloud-diensten, waaronder Google, maken daarbij back-ups en vaak zijn gegevens opgeslagen in meerdere datacentra, om te voorkomen dat er data verloren gaat. Ondanks deze maatregelen blijft het verstandig om hier niet alleen op te vertrouwen en zeker niet alle eieren in één mandje te stoppen.
Bij je Google-account kunnen bijvoorbeeld al je foto's opgeslagen zijn, maar ook alle e-mail en complete agenda. Ook worden veel back-ups, zoals die van je WhatsApp-gesprekken en -media, opgeslagen in Google Drive, wat een probleem kan zijn als je Google-account niet meer toegankelijk is.
Je kunt bijvoorbeeld niet meer bij je Google-account wanneer een hacker toegang heeft verkregen tot je account en het wachtwoord aangepast heeft. Google biedt de mogelijkheid om je account terug te krijgen, maar daar gaat wel tijd overheen en dat betekent dat je in de tussentijd mogelijk gegevens kwijtraakt. Mocht je geen toegang meer hebben tot je Google-account, kun je via deze pagina  een poging doen om de account terug te krijgen.
Het is van groot belang dat je er voor zorgt dat je account goed beschermd is. Dat wordt zelfs nog belangrijker al naar gelang je meer data opslaat. Het is dan ook sterk aan te

iOS: Snel schermafbeeldingen bewaren dankzij dit trucje
   
Sinds iOS 11 kun je meer met de schermafbeeldingen op je iPhone of iPad. Dankzij een handig trucje kun je snel de schermafbeeldingen bewaren.
Bij het maken van een schermafbeelding verschijnt er links onderaan het scherm een voorvertoning en kun je deze bewerken door erop te tikken. Als je klaar bent kun je de afbeelding delen, bewaren of direct wissen. Uiteraard kun je de voorvertoning ook negeren en wordt de afbeelding onmiddellijk in je fotobibliotheek geplaatst, maar het kan nog sneller.
Schermafbeeldingen maken op een iPhone of iPad
Voor je aan de slag gaat leggen we nog kort uit hoe je een schermafbeelding maakt: druk hiervoor de thuisknop en aan/uit-knop gelijktijding in. Heb je een iPhone of iPad zonder thuisknop, dan kun je dit doen door de aan/uit-knop en volume omhoog-knop gelijktijdig in te drukken. Er wordt een voorvertoning weergegeven, tik hierop om het screenshot te

Windows-beveiliging: complete set beveiligingsmiddelen
Een goede beveiliging van de computer is onmisbaar en Windows-beveiliging kan je hierbij goed van dienst zijn. Hoe stel je dit optimaal in en is het voldoende voor de dagelijkse bescherming? Wij zochten het voor je uit.
Dennis Gandasoebrata
In Windows 10 start je Windows-beveiliging – dat voorheen Windows Defender heette – door in het Startmenu Beveiliging te typen. Kies hierna voor Windows-beveiliging. Het programmavenster bestaat uit twee delen: links vind je de onderdelen, rechts zie je telkens de bijbehorende instellingen. Het hoofdvenster (Start) geeft in één oogopslag weer hoe het is gesteld met de beveiliging van de verschillende onderdelen van Windows. Zo zie je de status van de virusbeveiliging, lees je of je gebruikersaccount voldoende wordt beveiligd en in hoeverre de firewall- en netwerkbeveiliging actief is. Zie je een onderdeel met een geel uitroepteken, dan heeft dat onderdeel je aandacht nodig. Meestal vind je direct een mogelijke oplossing, door te klikken op de knop Probleemoplosser openen.
Het programmavenster van Windows-beveiliging heeft een overzichtelijke opbouw
Virus- en bedreigingsbeveiliging
Dit onderdeel beschermt Windows tegen bedreigingen van buitenaf. Denk hierbij aan virussen en malware (kwaadaardige software), maar ook aan dreigingen via phishing-berichten. Klik op Bedreigingsgeschiedenis voor een overzicht van eventuele bedreigingen uit het verleden. Je ziet hier wanneer er voor het laatst is gecontroleerd, hoe lang die

iCloud voor Windows nu beschikbaar in de Microsoft Store
Het was al mogelijk om iCloud te gebruiken op een Windows PC, maar vanaf nu zal dit nog beter gaan. Apple heeft namelijk de app iCloud voor Windows uitgebracht in de Microsoft Store.
Via deze applicatie is het mogelijk om iCloud Drive volledig te gebruiken op een PC, zo heeft Apple in deze versie het delen en tijdelijk downloaden van bestanden toegevoegd. Maar de iCloud app voor Windows kan meer, zo kun je ook je iCloud-foto's, Mail en bladwijzers synchroniseren.
iCloud voor Windows downloaden
Open de Microsoft Store op je Windows PC
Zoek naar 'iCloud' of gebruik deze link

Phishing: argeloze mensen naar een valse gekopieerde website lokken, ze laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of creditcardnummer, en ze geld afhandig te maken. Het overkomt één op de vier Nederlanders, zo blijkt uit onderzoek van de Fraudehelpdesk.
Niet gek dus dat de schade door phishing in 2018 verviervoudigde ten opzichte van 2017. Volgens de Betaalvereniging Nederland maakten criminelen vorig jaar bijna vier miljoen euro buit door phishingfraude bij internetbankieren.
Phishing neemt veel vormen aan. Cybercriminelen zijn namelijk heel creatief en gaan steeds geraffineerder te werk.
Niet alleen wordt de kwaliteit van valse mails en websites steeds beter, criminelen benaderen hun slachtoffers vaker via social media, telefoon of een combinatie daarvan. “Het gaat om die ene click”, zegt CEO Stu Sjouwermans van het Amerikaanse bedrijf KnowB4, dat werknemers en consumenten traint op het gebied van internetveiligheid.
Phishing: nepmails en social media
De valse e-mail blijft de meest veel voorkomende vorm van phishing. Een mail is gemakkelijk naar heel veel mensen tegelijk te versturen. Bovendien is het vaak de eerste stap