Verschillende soorten USB

De USB aansluitingen zijn er in meerdere uitvoeringen, afhankelijk van het apparaat en de toepassing daarvan maken fabrikanten de keuze voor welk type wordt geopteerd. De werking van USB blijft echter ongewijzigd (tot USB-C, red.). Zo gebruik je voor het aansluiten van een printer weer een andere USB kabel dan wanneer je je mobiele telefoon aansluit. Om het voor iedereen duidelijk te houden volgt hieronder een lijst met verschillende soorten USB aansluitingen.

USB A

Dit is de standaard USB aansluiting. Deze aansluiting vind je bijna op alle USB kabels. Dit is de zijde die in de computer kan. Deze aansluiting heet USB A. USB sticks zijn ook op basis van deze variant gemaakt, net als muizen en toetsenborden.

USB B

Dit is de versie die voor printers gebruikt wordt. USB B is meer vierkant.

USB-B Mini

USB Mini vind je vaak terug op iets oudere camera’s, telefoons, externe harde schijven, etc. Deze versie is een stuk compacter dan de normale USB A versie.

USB-B Micro

USB Micro is de kleinste versie van USB. Tegenwoordig erg vaak gebruikt in smartphones omdat deze steeds kleiner worden. Het verschil met USB Mini is duidelijk te zien aan het feit dat de Micro stekker een stuk platter is.

USB-C

Deze nieuwe variant gaat naar aller waarschijnlijkheid grote gevolgen hebben voor de hardware markt. Apple heeft onlangs aangegeven op de nieuwste MacBook’s met één USB-C poort te gaan werken. Gebruikers moeten hierdoor allemaal kabels en hubs gaan aanschaffen om beeldscherm, muis, toetsenbord en oplader aan te sluiten. USB-C

Mac: Apple TV gebruiken als extern beeldscherm via AirPlay
 
Wie in het bezit is van een Apple TV tweede generatie of nieuwer kan gebruikmaken van AirPlay. Dit is niet alleen handig bij het streamen van muziek, foto's, video's en overige media, ook kun je het scherm van je Mac streamen naar de Apple TV.
Hierdoor kun je alles wat er te zien is op het Mac-scherm weergeven op de TV. Dit kan via synchrone weergave, al inhoud wordt dan één op één weergegeven op de Apple TV. Maar je hebt ook de mogelijkheid om je TV als extra extern scherm te gebruiken en het bureaublad op deze manier uitbreiden.
AirPlay toevoegen aan Mac menubalk

Mobiel bankieren blijft aan populariteit winnen in Nederland.
Voor het eerst gebeuren er meer overschrijven mobiel dan via de pc en ook contactloos betalen is nog steeds in de lift. 

Uit cijfers van Betaalvereniging Nederland blijkt dat mobiel bankieren het goed doet in Nederland. In 2018 werd voor het eerst de meerderheid van de overschrijvingen mobiel gedaan, namelijk 52 procent van de overschrijvingen. Ook contactloos betalen bereikt ongeziene hoogten, want de betaaloplossing is nu populairder geworden dan dan pinnen. Vorig jaar waren 56 procent van de pinbetalingen contactloos tegenover 49 procent in 2017
Overschrijvingen op papier gebeuren nog steeds, maar het aandeel daalt jaar na jaar. In 2018 vonden er nog 18,8 miljoen papieren overschrijvingen plaats uit een totaal van 1

Waarom je ES File Explorer van je Android moet verwijderen

De bestandsbeheerder ES File Explorer is een van de meest gebruikte verkenner-apps voor Android. Heb je de app toevallig op je smartphone staan, verwijder deze dan direct.

Uit onderzoek blijkt dat ES File Explorer kwetsbaar is voor hackers. Kwaadwillenden, die op hetzelfde netwerk zitten kunnen misbruik maken van het lek en bestanden van de smartphone kopiëren (waaronder foto’s en video’s). Ook kan er worden nagegaan welke apps er op het apparaat staan. Dat maakt ES File Explorer-gebruikers met name kwetsbaar wanneer ze met hun Android verbinden met een openbaar netwerk.

De kwetsbaarheid wordt veroorzaakt omdat de app een web server start, wellicht om video's te

iOS 12 en Mojave: Favicons activeren voor Safari tabbladen

iOS 12 
Iedere website heeft een eigen favicon, dit is een kleine afbeelding met vaak het logo van de website. Dit geeft de website een unieke identiteit en is hierdoor ook makkelijk te herkennen.
Vanaf iOS 12 en Safari 12 (onderdeel van macOS Mojave) heb je de keuze om deze favicons toe te voegen aan de tabbladen. Niet alleen op de Mac, maar ook voor de iPhone en iPad. Op deze manier zie je in één oogopslag welke websites je open hebt staan in Safari. Het activeren van deze logo's is erg eenvoudig.
Favicons activeren op een Mac
• Open Safari
• Navigeer naar de menubalk ▸ Safari
• Klik op 'Voorkeuren'
• Open het tabblad 'Tabbladen'
• Schakel 'Toon symbolen van websites in tabbladen' in

Favicons inschakelen voor iOS Safari
Open Instellingen op je iPhone of iPad en navigeer naar 'Safari', schakel vervolgens de optie 'Toon symbolen in tabbladen' in. De favicons zijn direct te zien in de tabbladen op de iPad en in het overzicht van alle openstaande websites (overlappende vierkantjes). Op een iPhone die je eerst op de overlappende vierkantjes te tikken voor je de symbolen kunt zien.

Bron en volledig artikel: Appletips