bluetooth 1690677 640 300x226Het beveiligingsbedrijf Armis heeft ontdekt dat zo’n 5,3 miljard apparaten met bluetooth-functie kwetsbaar zijn voor een BlueBorne-aanval. De aanval maakt gebruik van acht kwetsbaarheden in bluetooth-implementaties van Windows, Linux, iOS en Android. Het gaat hierbij om allerlei apparaten met een bluetooth-functie, zoals laptops, smartphones en smartwatches. Er zijn wereldwijd zo’n 8,2 miljard apparaten met bluetooth in omloop, waarvan er dus zo’n 5,3 miljard kwetsbaar zijn volgens het bedrijf.

(OVERGENOMEN VAN COMPUTERWORLD.NL)

Nieuwste versie Windows-app CCleaner geïnfecteerd

ccleanerOnbekende hackers hebben een achterdeurtje ingebouwd in de populaire Windows-applicatie CCleaner. Dat programma gebruiken veel eigenaren van Windows-systemen om hun computer op te schonen.

Wie de 32bit-versie van de nieuwste versie van CCleaner heeft gedownload tussen 15 augustus en 12 september heeft ongemerkt ook het achterdeurtje geïnstalleerd, schrijft beveiligingsbedrijf Talos Intelligence. Die versie van CCleaner is ook geschikt voor oudere systemen. Ook CCleaner Cloud, waarmee computers op afstand kunnen worden beheerd, is getroffen. Piriform, de ontwikkelaar van CCleaner, heeft het nieuws volgens Reuters bevestigd.

Lees meer op HCC klik hier

VPN, waarschijnlijk heb je er weleens over gehoord en zo niet, dan moet je sowieso verder lezen. Want VPN is ook voor jou belangrijk, zelfs als je nooit downloadt of streamt. Maar wat is VPN, en waarom zou je het moeten gebruiken? Wij bespreken hier de tien belangrijkste vragen over VPN.

Wat is VPN?
VPN staat voor Virtual Private Network en kun je zien als een privénetwerk binnen een groter netwerk. Meestal gaat het om een versleutelde verbinding tussen twee andere netwerken via openbare netwerken (internet). Denk aan je thuisnetwerk en het bedrijfsnetwerk van je werkgever. VPN helpt je om een soort privétunnel of -pijplijn tussen die twee netwerken te maken.
Waarom moet je VPN gebruiken?
Groot voordeel van VPN: geen pottenkijkers. Doordat de verbinding is versleuteld, kan iemand die ook toegang heeft tot datzelfde netwerk jouw VPN-verbinding toch niet afluisteren. Denk aan een hotel, trein, restaurant of een andere plek met open wifi. Dankzij VPN zien sniffers (afluisteraars) geen zinnige informatie voorbijkomen. Wel zo prettig als je je bankzaken of andere privédingen regelt.
Wanneer moet je VPN gebruiken?
Van oudsher wordt VPN gebruikt in zakelijke omgevingen om werknemers overal ter wereld toch

Controleer of uw inloggegevens zijn gestolen

De politie neemt regelmatig gegevens in beslag die zijn verzameld door een crimineel netwerk van softwarerobots dat inbreekt in computers. Zo’n netwerk noemen we een botnet. Tussen de illegaal verkregen gegevens kunnen ook uw e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden zitten. 
Het feit dat een netwerk is opgerold betekent niet dat deze gegevens nu veilig zijn. Het is mogelijk dat ze zijn doorverkocht aan andere (criminele) partijen.
Checkfunctie
Via de checkfunctie op deze pagina kunt u zelf controleren of uw e-mailadres voorkomt in de gegevens die wij in beslag genomen hebben. 

Voor de controle-pagina op politie.nl: Klik hier

Als uw e-mailadres inderdaad voorkomt in de inbeslaggenomen inloggegevens, ontvangt u van ons binnen enkele minuten een e-mail. Zo weet u dat een door u gebruikte computer dus mogelijk geïnfecteerd is (geweest).
Let op!
Komt uw adres niet voor in de inbeslaggenomen inloggegegevens, dan krijgt u géén e-mail van ons. Dit betekent alleen dat uw gegevens niet voorkomen in de datasets die wij in beslag genomen hebben. Maar: uw computer kan besmet zijn (geweest) door een ander botnet dat we nog niet opgerold hebben. Verander daarom regelmatig uw wachtwoorden en controleer ook andere checksites. Bijvoorbeeld deze: haveibeenpwnd.com.

Synchroniseren op al uw apparaten.
 
Download automatisch uw muziek, foto's en bestanden op uw pc, telefoon en tablet, zelfs als u een telefoon of tablet met Android hebt, een iPhone of een iPad.
De app Microsoft Telefoonassistent voor Windows 10 helpt u bij het instellen, zodat u alle inhoud op al uw apparaten hebt, en alles zonder kabels.
Als de app is geïnstalleerd, opent u de Telefoonassistent: selecteer de Startknop en selecteer Telefoonassistent of typ telefoonassistent in het zoekvak op de taakbalk.
Al uw spullen zijn op al uw apparaten
Dit is wat er beschikbaar is op uw pc, uw telefoon en de tablet zodra alles is ingesteld:
Foto's Met de functie in de OneDrive-app om vanaf uw camera materiaal te uploaden, komt elke foto die u met uw telefoon of tablet neemt, automatisch terecht in uw Foto’s-app op uw Windows 10-pc.
Muziek. Sla uw muziekbestanden op in OneDrive, speel ze overal af.
Notities en Office-documenten. Maak een notitie in OneNote op uw pc, telefoon of tablet, en alles