Microsoft heeft de beschikbaarheid aangekondigd van de Windows 11 2022 Update, de eerste grote update voor Windows 11 sinds dit besturingssysteem in 2021 werd gelanceerd.

Vorig jaar kwam Microsoft met Windows 11, de opvolger van Windows 10. Eén jaar later komt de de eerste grote update voor Windows 11 die Windows 11 2022 Update heet (ook wel Windows 11 22H2 genoemd). De belangrijkste aanpassingen en verbeteringen zijn het vernieuwde Startmenu, een vooral qua uiterlijk vernieuwd Taakbeheer, betere compatibiliteit voor aanraakbesturing en een betere Taakbalk. Zo kun je apps openen door deze naar de Taakbalk te slepen en heeft de Taakbalk nu een overflow-functie: apps worden in een los menu gezet als er geen ruimte meer is voor een icoon op de Taakbalk. Onderaan het artikel lees je wat Microsoft allemaal met de Windows 11 2022 Update wil bereiken.

Hoe maak ik een kloon-kopie van de ssd waar Windows 11 op staat?

Een kloon-kopie is een echte 1-op-1 kopie van een harde schrijf of ssd waarbij er sector-voor-sector wordt gekopieerd. Werkelijk alles gaat mee... Zo'n kloon-kopie maak je als Windows 11 - bijvoorbeeld - helemaal compleet is geïnstalleerd en goed functioneert. Zo kun je terugvallen op een goed werkend 'iets'. Ook kun je zo'n kloon-kopie maken als je een hdd wilt vervangen door een ssd of je ssd door een groter exemplaar. Hoe maak je zo’n koon-kopie?

Een kloon-kopie is iets anders dan een back-up: die bevat alleen de (persoonlijke) bestanden die je veiligstelt. Een kloon omvat ook het besturingssysteem en de geïnstalleerde programma's. Handig om alles in één bij de hand te hebben.
Zo'n kloon-kopie bewaar je op een opslagmedium en het meest voor de hand ligt dan een grote

We werken steeds meer online, maar nog steeds moeten we vaak tegen mensen zeggen dat ze zichzelf even van mute moeten halen, of moeten we bellen omdat iemand is vergeten een Google Meet toe te voegen aan de afspraak. Met deze vijf tips kun je Google Agenda slim gebruiken.

Een Google Agenda-afspraak maken

Voordat we dieper duiken in de mogelijkheden van Google’s Agenda-tool, is het handig om nog even de basics door te gaan. Als je een uitnodiging voor een afspraak wil maken, dan ga je als volgt te werk:

  1. Ga naar calendar.google.com of naar de app Google Agenda
  2. Tik of klik op het +’je. Of tik of klik op de dag en tijd in de agenda waar jij een meeting wil plannen
  3. Ga alle opties bij langs: of het een uurtje is of de hele dag, of het een meeting is die vaker moet terugkeren, of er een videovergadering aan te pas moet komen, welke

Adobe heeft in de afgelopen jaren meerdere Photoshop-apps toegevoegd aan de Android Play Store. Als je nu zoekt naar Photoshop, krijg je vier verschillende apps voorgeschoteld. Maar wat doen deze eigenlijk?

Adobe Photoshop-apps voor Android
Adobe werkt al voor langere tijd aan zijn fotobewerkingsprogramma’s voor telefoons en tablets. Op dit moment staan er vier gratis Photoshop-apps in de Google Play Store, namelijk: Photoshop Express, Fix, Mix en Sketch. Elk van deze apps heeft zijn eigen kwaliteiten. Wij laten je weten welke dat zijn.

Photoshop Express
Photoshop Express was Adobe’s eerste poging om zijn beroemde fotobewerkingssoftware naar telefoons te brengen. Het biedt standaardfuncties, zoals foto’s bijsnijden, filters,

Audacity is gratis uitgebreide software om audio te monteren en bewerken. Ook voor opnamen is het programma geschikt, bijvoorbeeld via een (ingebouwde) microfoon. De mogelijkheden zijn dermate uitgebreid dat ook professionals Audacity gebruiken. Zo zijn er effecten beschikbaar, waaronder echo, ruisonderdrukking en compressie. Wie oude platen digitaliseert, zal de mogelijkheid waarderen om tikjes weg te  halen.

Onderstaande links geven veel informatie over Audacity

Downloaden vanaf deze website:  https://www.audacityteam.org/       

https://manual.audacityteam.org/index.html

https://audacity-handleiding.jouwweb.nl/