iCloud-fotobibliotheek veilig uitschakelen en alle iCloud-foto’s downloaden

Met behulp van de iCloud-fotobibliotheek kun je al je foto's en video's in iCloud bewaren. Deze worden vervolgens gesynchroniseerd met al je apparaten zodat je maar één bibliotheek hebt. Dit is ontzettend handig, meer informatie over de werking van iCloud-fotobibliotheek vind je hier terug.
Toch zijn er een hoop gebruikers die de online bibliotheek niet meer willen gebruiken. Dit kan om verschillende redenen zijn, bijvoorbeeld privacy of te weinig opslagruimte. Gelukkig kun je vrij eenvoudig iCloud-foto's uitschakelen zonder het verliezen van foto's en video's.
iCloud-fotobibliotheek uitschakelen op een iPhone of iPad
Voor je de fotobibliotheek gaat uitschakelen is het goed om te weten dat bij het activeren van de

Het is enorm belangrijk dat je regelmatig een back-up maakt van je Android-toestel, maar misschien weet je niet precies hoe. Android Planet laat in deze tip hoe je simpel en snel een reservekopie maakt.
Android back-up maken: zo werkt het
Regelmatig een back-up van je Android-toestel maken voorkomt dat je belangrijke gegevens kwijtraakt. Denk bijvoorbeeld aan je contacten, geïnstalleerde apps, opgeslagen wifi-netwerken en wachtwoorden en Gmail-instellingen. Een reservekopie is enorm handig als je overstapt op een nieuw Android-toestel, of als je telefoon het plots begeeft. Je smartphone werkt dan niet, maar je belangrijkste gegevens zijn ergens anders veilig opgeslagen.
Er zijn veel manieren en apps om een back-up van je Android te maken. Wat je misschien niet weet, is dat Google ook een functie in het mobiele besturingssysteem heeft verwerkt om dit te doen. Hiermee sla je gegevens in je Google-account op, zodat je data later gemakkelijk kunt terugzetten als je met dit account op een nieuw Android-

Zo gebruik je je Android-smartphone als dashcam 

De dashcam is nog altijd ontzettend populair. Je maakt er niet alleen bewijsmateriaal, maar ook fraaie video’s mee. Wist je echter dat je ook je smartphone als dashcam kunt gebruiken?
Aan de slag met een dashcam-app
Eigenlijk heeft jouw smartphone hetzelfde in huis als de gemiddelde dashcam. Daardoor is het veel makkelijk om de autocamera te vervangen door je eigen mobieltje. Dat is niet alleen goedkoper, het heeft ook praktische voordelen. Je kunt een video van je smartphone bijvoorbeeld een stuk makkelijker online opslaan en delen. Toch zijn er wat zaken om rekening mee te houden voor je aan de slag gaat met onderstaande apps.
Zorg er allereerst voor dat je een stevige houder voor je smartphone koopt. Bij een ongeluk moet je toestel niet opeens losvliegen, want dan heb je nog niets vastgelegd. Kies bij voorkeur voor een plek met een ventilator of andere verkoeling in de buurt. Je smartphone wordt tijdens het filmen en in de zon al gauw aardig heet. Lees ook onze tips voor

Workshop LibreOffice 6: uitstekend alternatief voor betaalde kantoorsoftware
Onlangs is versie 6 van LibreOffice uitgebracht: een gratis en uitgebreid kantoorpakket. Het is een uitstekend alternatief voor betaalde kantoorsoftware. Wij leggen uit hoe je eenvoudig overstapt en er het maximale uithaalt.
Dennis Gandasoebrata.

Het installatiebestand is zo’n 260 MB groot

Je vindt de nieuwste versie van LibreOffice (op het moment van schrijven 6.0.5) op https://nl.libreoffice.org/download/libreoffice-fris. Controleer of de juiste versie is geselecteerd (32-bit of 64-bit) en klik op Download versie 6.0.5. Het installatiebestand voor Windows is zo’n 260 MB groot. LibreOffice is gratis te gebruiken. Ben je tevreden over het programma, dan vragen de makers om een donatie te overwegen. Je bepaalt daarbij zelf het bedrag en doneren kan al vanaf 5 euro.
Lees het hele artikel op: PC-Active.nl

Files Go
Files Go was een applicatie die oorspronkelijk bedoeld was voor Android Go. Dat is een versie van Android die gemaakt is voor minder krachtige toestellen. Go-toestellen zijn vooral bedoeld voor opkomende markten waar voordeligere toestellen veelal populair zijn, en waar internetsnelheden doorgaans trager zijn. Google noemt het de 'Next Billion', de volgende miljard gebruikers die met een smartphone aan de slag gaan.
Budgettelefoons die op Android Go draaien, moeten het doen met een kleinere opslag doen, en dat is waar Files Go komt kijken. De app zorgt ervoor dat je opslag op een slimme manier beheerd