Welkom bij HCC Rotterdam
HCC Rotterdam bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers die zich bezighoudt met het gebruik van computers in de thuissituatie. HCC Rotterdam heeft maandelijks twee bijeenkomsten veelal met lezingen over interessante computer gerelateerde onderwerpen en waar je terecht kunt met al je vragen over Computer, Tablet en Smarttelefoon.
 
Bijeenkomsten maandelijks op de 1e dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.
 
In samenwerking met HCC!seniorenacademie:
Maandelijks op de 2e dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.
 
Locatie: Speeltuin Pascal, Pascalweg 12 (ingang Catullusweg) 3076 JP Rotterdam.
Geen bijeenkomsten in juli en augustus.
 
HCC SeniorenAcademie
wil senioren een steuntje in de rug geven bij de voortschrijdende digitalisering van onze samenleving. Op ruim 30 plaatsen in het land worden maandelijks bijeenkomsten georganiseerd met steeds een wisselende presentatie.
De onderwerpen zijn divers en het niveau hiervan is begrijpelijk voor de beginnende en iets gevorderde computergebruiker. De presentaties beginnen om 13.30 uur en aansluitend is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Niet alleen over het besproken onderwerp, maar over alles wat te maken heeft met het gebruik van een tablet, smartphone of computer.
Buiten onze maandelijkse bijeenkomsten kunt u ook 24 uur per dag 7 dagen per week via onze website vragen stellen aan ons panel van deskundigen. En uiteraard zijn wij ook telefonisch bereikbaar.
 
HCC SeniorenAcademie
heeft ook regelmatig inloopbijeenkomsten en workshops bij IT-Brug (Techniek) Albeda College. IT-Brug is een kleine onderneming in Rotterdam die zich bezighoud met ICT. Zij maken deel uit van het Albeda College en bestaat uit 25 ICT stagiaires.
Tijdens de inloop zijn er 15 ICT studenten beschikbaar voor uitleg en informatie over Computer, Tablet en Smartphone. U kunt terecht met al uw vragen over Windows, Apple, Linux en Android.
Er zijn voldoende computers beschikbaar maar u mag natuurlijk ook uw eigen apparatuur meebrengen.
Locatie: IT-Brug (Techniek) Albeda College, Stolwijkstraat 8, 3079 DN Rotterdam.
 
ITBrug
ITBrug ITBrug

 
 
Komende bijeenkomsten
Speeltuin Pascal (HCC) dinsdag 05 mrt 2019(13:00-16:00) Digitale veiligheid en privacy
Speeltuin Pascal (SR) dinsdag 12 mrt 2019(13:00-16:00) Presentatie Smartphone beheren
Speeltuin Pascal (SR) dinsdag 09 apr 2019(13:00-16:00) Bestandsbeheer