Agenda

Download als een iCal bestand
Presentatie: Introductie Linux Mint
Maandag, 10 Oktober 2022, 09:30 - 11:30
door Hans Lunsing
Contact Hans Lunsing

Het tweede seizoensthema van 2022 bij HCC is: Introductie Linux Mint. Linux is voor veel computergebruikers nog relatief onbekend terrein. En de belangstelling voor Linux neemt toe, zeker omdat niet iedere computer geschikt is voor Windows 11.

Veel mensen hebben thuis nog een oude computer waarop Windows 7 of 8.1 draait en die daardoor onveilig is geworden, want deze versies worden niet meer ondersteund. Bovendien zijn ook veel mensen ge├»nteresseerd in Linux, maar weten niet waar ze moeten beginnen. 

Keuze voor Linux Mint

Deze Linux-versie is voor veel beginnende Linux-gebruikers goed te doen en betrouwbaar en stabiel. Linux Mint is een besturingssysteem oftewel een systeem dat een apparaat bestuurt zoals je computer of smartphone om met software en hardware te kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan Windows voor veel computers. Andere voordelen van Linux Mint zijn de professionele kwaliteit, de veiligheid, het is gratis en het is goed aan te passen. Bovendien is de privacy goed geregeld, want je hoeft geen account in het internet aan te maken. Ten slotte werkt het ook met andere besturingssystemen.

Presentatie Linux Mint

Tijdens de presentatie komt onder meer aan bod: Linux-distributie, versies en uitgiftemodel, systeemeisen, apps via programmabeheer, menu / categorie├źn, Libre Office en bestandenstructuur.

De presentatie wordt gegeven door Ger Stok.

Workshop nieuwste versie Linux Mint downloaden en installeren

Ben je lid van HCC? Dan kun je via de website van HCC de workshop downloaden waarin wordt uitgelegd hoe je Linux Mint downloadt en installeert. Let op: om dit artikel te kunnen downloaden, moet je wel als HCC-lid ingelogd zijn.

Online zijn er een aantal jaren geleden ook artikelen over Linux Mint gepubliceerd, die vind je hier:


De zaal is open vanaf 09:00 uur.

Locatie HCC Leiderdorp
Van der Marckstraat 19
Leiderdorp
Zuid-Holland
2352 RA
Nederland