Agenda

Download als een iCal bestand
Back-up & Restore
Dinsdag, 22 Februari 2022, 13:00 - 16:00
door Dick Elzinga

13:30 uur Presentatie Back-up en Restore.

In deze presentatie wordt besproken hoe de waardevolle gegevens op een computer veilig bewaard kunnen worden. We bespreken de mogelijke gevaren en de methoden die gebruikt kunnen worden.

Back-up is de algemene term die gebruikt wordt voor de reserve kopie van gegevens op de harde schijf van een PC maar ook van een tablet of een smartphone. Omdat die gegevens steeds veranderen is het van belang om regelmatig een nieuwe kopie (back-up) te maken. Op die manier wordt het verlies van gegevens (denk ook aan afbeeldingen en video's) voorkomen als gevolg van bijvoorbeeld defecten aan de harde schijf, het per ongeluk verwijderen van een bestand, diefstal, brand, malware, etc. Hoe vaak je een back-up maakt is afhankelijk van de mate waarin gegevens veranderen en van het belang van de betreffende gegevens voor de gebruiker.

De kopie (back-up) maken we natuurlijk nooit op dezelfde harde schijf als waar de originele gegevens staan omdat dan bij defect raken van die schijf zowel het origineel als de kopie mogelijk ontoegankelijk raken. We ontraden ook om back-ups te maken op een 2e interne harde schijf. Om de meeste mogelijke situaties waarin we gegevens kunnen verliezen te vermijden. adviseren we de back-up te maken op een extern apparaat zoals een externe harde schijf, een DVD of USB-stick, in de Cloud of op een NAS.

Presentator is Dick Kok.

Bezoekers moeten hun Corona QR code kunnen overleggen. Dat kan via de smartphone of als papieren versie. Verder houden we 1,5 meter aan en bij verplaatsingen is een mondkapje vereist.

 

Locatie SR Capelle a/d IJssel Oostgaarde
De Linie 5B
Capelle aan den IJssel
Zuid-Holland
2905 AX
Nederland
06 51168115