Agenda

Download als een iCal bestand
Back-up en Restore.
Woensdag, 09 Februari 2022, 13:00 - 16:00
door Dick Elzinga

13:30 uur Presentatie Back-up en Restore

In deze presentatie wordt besproken hoe de waardevolle gegevens op een computer veilig bewaard kunnen worden. We bespreken de mogelijke gevaren en de methoden die gebruikt kunnen worden.

Back-up is de algemene term die gebruikt wordt voor de reserve kopie van gegevens op de harde schijf van een PC maar ook van een tablet of een smartphone. Omdat die gegevens steeds veranderen is het van belang om regelmatig een nieuwe kopie (back-up) te maken.
Op die manier wordt het verlies van gegevens (denk ook aan afbeeldingen en video's) voorkomen als gevolg van bijvoorbeeld defecten aan de harde schijf, het per ongeluk verwijderen van een bestand, diefstal, brand, malware, etc. Hoe vaak je een back-up maakt is afhankelijk van de mate waarin gegevens veranderen en van het belang van de betreffende gegevens voor de gebruiker.

De kopie (back-up) maken we natuurlijk nooit op dezelfde harde schijf als waar de originele gegevens staan omdat dan bij defect raken van die schijf zowel het origineel als de kopie mogelijk ontoegankelijk raken. We ontraden ook om back-ups te maken op een 2interne harde schijf. Om de meeste mogelijke situaties waarin we gegevens kunnen verliezen te vermijden, adviseren we de back-up te maken op een extern apparaat zoals een externe harde schijf, een DVD of USB-stick, in de Cloud of op een NAS.

Dit is een bijeenkomst van de Seniorenacademie.

Let op! Bezoekers moeten in het bezit zijn van een geldige QR-code. Verder houden we 1,5 meter afstand en is een mondkapje verplicht.

Locatie SR Delft Het Voorhof
Herman Gorterhof 165
Delft
Zuid-Holland
2624 XL
Nederland