Agenda

Download als een iCal bestand
Scratch, een educatieve programmeertaal
Maandag, 03 Januari 2022, 10:00 - 11:00
door Hans Lunsing
Contact Hans Lunsing

Scratch is een educatieve programmeertaal om kinderen vertrouwd te maken met programmeren. Maar, zoals Lego ook voor kinderen gemaakt is, kan je er als volwassene veel plezier aan beleven. En als (groot)ouder kan je er ook leuk mee spelen met je (klein)kinderen. Daarmee versterk je de relatie met je (klein)kind, je bent tenslotte leuk samen bezig12 Scratch lo, en je kunt van elkaar leren. Het is voor het kind heel nuttig om met Scratch kennis te maken, want de manier van denken komt later zeker van pas.

René Suiker van hcc!CompUsers werd er zo enthousiast over, dat hij er een serie artikelen over heeft geschreven in de SoftwareBus, het blad van hcc!CompUsers en er ook op de CompUfair workshops over heeft gegeven. In dit webinar probeert hij dit enthousiasme op u over te brengen.

Het is verstandig om alvast een beetje in te lezen. De artikelen in de SoftwareBus vindt u op op de site van hcc!CompUsers. De eerste 11 ervan zijn vrij toegankelijk, maar als u alleen de inleiding (het eerste artikel) leest kunt u al beter volgen wat er gezegd en getoond wordt.

De presentatie wordt gegeven door René Suiker.

Om de online-presentatie te kunnen volgen moet u zich wel even aanmelden en dat kan vanaf nu.

Klik daartoe op de knop "Klik om aan te melden" die u onderaan deze pagina vindt nadat u met uw HCC account bent ingelogd.

Aanmelden kan vanaf nu tot uiterlijk 1 januari 24:00 uur.
De weblocatie ontvangt u op een later tijdstip per e-mail.

Locatie HCC Leiderdorp
Van der Marckstraat 19
Leiderdorp
Zuid-Holland
2352 RA
Nederland
U moet inloggen om uw komst te bevestigen.