Agenda

Download als een iCal bestand
Internet buitenshuis
Dinsdag, 26 Oktober 2021, 13:00 - 16:00
door Dick Elzinga

13:30 uur: Presentatie Internet buitenshuis

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder communicatiemiddelen. En als we op stap gaan moeten dus smartphone, tablet en/of laptop ook mee. Om die apparaten te kunnen gebruiken hebben we overal Internet nodig en liefst net zo snel als thuis.
Dit thema gaat na wat voor problemen we dan tegenkomen, maar vooral hoe we die, liefst tegen redelijke kosten, kunnen oplossen.

Waar loop je tegen aan?
In de meeste gevallen zal voor de smartphone een abonnement aanwezig zijn en in de daar bijbehorende bundel is vaak al internet opgenomen. In de dagelijkse (niet reizende) praktijk hebben we dat maar beperkt nodig: meestal gebruiken we thuis, op werk, in de trein en bij vrienden/familie de Wi-Fi-verbinding en wordt de bundel niet of weinig aangesproken.
Dat verandert zodra je op stap gaat (buiten de normale routine) en dan kan de hoeveelheid MB’s in de bundel snel op zijn. Afhankelijk van je provider gaat de verbinding door, maar tegen extra kosten, stopt de verbinding totaal of wordt deze wel open gehouden maar met een heel erg lage snelheid.

Presentator is Dick Kok

Vragenuurtje na de pauze.
Een handige syllabus is beschikbaar.

Bezoekers moeten hun Corona QR code kunnen overleggen. Dat kan via de smartphone of als papieren versie.

Locatie SR Capelle a/d IJssel Oostgaarde
De Linie 5B
Capelle aan den IJssel
Zuid-Holland
2905 AX
Nederland
06 51168115