Agenda

Download als een iCal bestand
Wachtwoordmanagers.
Dinsdag, 14 September 2021, 13:30 - 15:30
door Dick Elzinga

Wij verzuipen letterlijk in de enorme hoeveelheid gebruikersnamen en wachtwoorden die wij moeten onthouden. Tevens dienen wachtwoorden meestal te voldoen aan een aantal eisen (hoofd- en kleine letters; cijfers en speciale tekens; 8-13 tekens) en regelmatig te worden gewijzigd. Te veel dezelfde wachtwoorden gebruiken is niet veilig; te veel verschillende valt domweg niet te onthouden.
Kortom: te veel voor een normaal menselijk brein. Dus is het gebruik van een goede wachtwoordmanager absoluut aan te raden.
Hoe werkt een wachtwoordmanager? Een wachtwoordmanager is een programma dat je moet vergelijken met een kluis. In deze kluis bewaar je de wachtwoorden. Deze kluis wordt beveiligd met één wachtwoord (een zogenaamd hoofdwachtwoord). Dit is het enige wachtwoord dat je moet onthouden.
Wij behandelen KeePass en LastPass maar er zijn ook andere zoals Dashlane, Keeper,1Password en Roboform. Alleen doen ze allemaal sommige dingen net even iets anders. KeePass is voornamelijk een Windowsapplicatie en waarschijnlijk de bekendste wachtwoordmanager. LastPass zit volledig in de webbrowser waar het toch het meeste op wachtwoorden aankomt.

Vanwege de 1,5 meter maatregel is het aantal bezoekers beperkt tot 25. Daarom moet u zich vooraf aanmelden via de website van Seniorenacademie. KLIK HIER.

Locatie SR Zoetermeer
Bijdorplaan 471
Zoetermeer
Zuid-Holland
2713 SZ
Nederland