Agenda

Download als een iCal bestand
Online presentatie Schijfbeheer
Dinsdag, 06 April 2021, 13:30 - 15:00
door Luit Poppema

De titel van het onderwerp klinkt behoorlijk technisch en in zekere zin is dat ook zo. Toch is het heel nuttig dat u zich hierin wilt verdiepen, omdat dit bijdraagt aan de kennis van de essentie van de computer. We zullen gaandeweg deze termen bekijken vanaf eenvoudig tot complexer. Voor alle duidelijkheid: we bekijken hier Windows 10 op een PC of Laptop. Android en Apple op een tablet of telefoon zijn een heel ander verhaal.

Elke computer heeft één of meer plekken waar de gegevens worden opgeslagen. Zo’n plek heet schijf. Dat lijkt, gezien het woord, een ronde vorm te hebben en dat is in veel gevallen ook zo. Dit vindt zijn oorsprong in het verleden, denk aan de grammofoonplaat en daarna de CD/DVD. Die waren rond en de gegevens werden gelezen terwijl de “schijf” draaide. In de begintijd waren de computers al gauw voorzien van een schijf, waarop de data geschreven werden. Bij veel (oudere) computers is nog steeds na de start een zoemend geluid te horen, de schijf wordt gestart en begint met draaien. Een computer kan meer dan één schijf hebben, dat kan voordelen hebben, waarover later meer. Tegenwoordig wordt de schijf veel vervangen door geheugenchips op een SSD (Solid State Disk). Hoewel die nog steeds een schijf wordt genoemd, is deze niet meer rond en draait ook niet meer.

 Presentator is Dick Kok

Om de online-presentatie te kunnen volgen moet u zich wel even aanmelden en dat kan vanaf nu:
Aanmelden dinsdag 6 april om 13:30 uur.
U kunt inloggen met uw HCC account en daarna het aanmeldformulier invullen en verzenden. De syllabus ontvangt u gratis bij de bevestiging. Aanmelden kan vanaf nu tot uiterlijk 5 april 13:30 uur.
De inlogcodes ontvangt u op een later tijdstip per mail.

Locatie SR Rotterdam Pascal
Pascalweg 12 (ingang Catullusweg)
Rotterdam
Zuid-Holland
3076 JP
Nederland
Webinar