Agenda

Online presentatie: Navigatie
 
Dinsdag, 26 Januari 2021, 13:30 - 15:00

Navigatie helpt ons al eeuwen lang om van plaats A naar plaats B te komen, of gewoon weer terug naar huis. Waar het waarschijnlijk begonnen is met domweg onthouden bij welke boom of grot je links- of rechtsaf moest, is het steeds technischer geworden: eerst met gebruik maken van de stand van de zon en tegenwoordig met gebruik van satellietsignalen zoals GPS.
De essentie van navigatie is het plannen en volgen van een route van plaats A (bijvoorbeeld de huidige positie) naar plaats B (bestemming). Drie componenten zijn hierbij van belang: Plaatsbepaling, Koers en (eventueel) de aanpassing aan externe omstandigheden zoals bijvoorbeeld weer en files.
De eerste toepassing van navigatie vond plaats aan boord van schepen. Initieel alleen op basis van zicht, rotspunten, inhammen en waterdiepte; later ook kerkspitsen en vuurtorens.
Verder weg op zee was een ruwe plaatsbepaling mogelijk via de stand van de zon en sterren. Richtingbepaling werd een stukje makkelijker door het magnetische kompas, vanaf de 12e eeuw.

Presentator is Henk Geesink

Om de online-presentatie te kunnen volgen moet u zich wel even aanmelden:
Navigatie online dinsdag 26 januari om 13:30 uur.
U kunt inloggen met uw HCC account en daarna het aanmeldformulier invullen. De syllabus ontvangt u gratis bij de bevestiging.
De inlogcodes ontvangt u op een later tijdstip per mail.

Webinar
SR Delft (Copy)
Wijkcentrum Wippolder (SR)

Delft

Bijeenkomst Seniorenacademie

De fysieke bijeenkomsten zijn voorlopig vervangen door Digitale bijeenkomsten ofwel Webinars.

Locatie coordinator :  
H.L. de Groot
email pictogram