Agenda

Download als een iCal bestand
Basiscursus Vliegen Les 3 "RICHTING"/ tot nader bericht afgelast
Zaterdag, 11 April 2020, 10:30 - 16:00
door Hans de Vries

Snelheid, hoogte en richting, dat is eigenlijk alles waar het om draait als je gaat vliegen! Als je deze 3 meters (gauges) in je cockpit goed in de gaten houdt, en weet op welke waarden ze op dat moment moeten staan, dan kan er in principe niks fout gaan (er van uitgaande dat er geen failures optreden).

Er komt echter wel wat theorie om de hoek kijken als we het hebben over deze drie bronnen van informatie: hoe wordt snelheid bijvoorbeeld gemeten, en over welke snelheid hebben we het dan: indicated airspeed, true airspeed of ground speed (en wat is dat dan?)? Ook ten aanzien van de hoogte en richting is er wel het een en ander uit te leggen, en zorgt ook regelmatig voor verwarring en fouten als je niet precies weet waar je het op dat moment over hebt of wat de waarde er van is!

Kortom: genoeg om een aantal keren over te praten. In deze mini-cursus van 3 bijeenkomsten, wordt telkens 1 van de basic informatiebronnen behandeld en d.m.v. tekst en afbeeldingen (en voorbeelden uit de praktijk) uitgelegd!
We zijn begonnen op 8 februari met het begrip 'Snelheid', en vervolgen deze cursus op 14 maart met het begrip `HOOGTE, als les 2, en nu eindigen we met les 3 de "RICHTING", niet onbelangrijk om ook weer thuis te komen.

Echter er is die dag meer te doen, we hebben de bekende thema hoeken wat wil zeggen dat alle leden hun vliegkunsten kunnen tonen met eigen of club computers, ook problemen kunnen aan de orde worden gesteld.

 

FS-Haaglanden heeft ook een website, zie hier.

Locatie FS Den Haag
Hoogkarspelstraat 83
Den Haag
Zuid-Holland
2547 LK
Nederland