Agenda

Download als een iCal bestand
Arduino, de basis, en hoe gaat het verder?
Maandag, 03 Februari 2020, 09:30 - 11:30
door Hans Lunsing
Contact Hans Lunsing

Op onze inloopdag van 3 februari 2020 zal Ruud van der Meer ingaan op allerlei interessante mogelijkheden met de Arduino micro controller.

In december 2017 gaf hij voor ons een eerste presentatie over de Arduino, wat is het en wat kan je hiermee? Nu ruim 2 jaar verder, lopen er bij de Volksuniversiteit van Leiderdorp (LVU) en Lisse (VL), Arduino introductie- basis- en vervolg- cursussen. Tientallen deelnemers in de leeftijd van 9 tot over de 80 jaar en vanuit het hele land! Er is maandelijks een Arduino Café en jaarlijks de WorldArduinoD200px ArduinoUnoay in Leiderdorp. Ook dit voorjaar start er weer een basiscursus bij de LVU.
Reden genoeg om er nog eens iets over te vertellen.
In het bijzonder voor mensen met een technische achtergrond, mensen die vroeger zelf hun eigen PC in elkaar zetten (zeg maar de echte HCCer) is er veel te beleven. Je kan leuke technische dingen creëren die je niet in de winkel zal vinden. De software is goed te begrijpen, en ook zelf op de eigen PC te maken. Omdat het allemaal Open-Source is zijn er op het internet duizenden leuke ontwerpen te vinden, zelfs inclusief software en dat voor uiterst lage prijzen, zodat het ook nog leuk blijft. De Arduino wereld staat niet stil, intussen zijn er veel nieuwe modulen en sensoren verkrijgbaar.
Met de Arduino Wifi modulen, ligt de wereld aan je voeten, er is nog zoveel leuks te maken.
En…. Techniek is leuk.

Notabene: bij de Leiderdorpse volksuniversiteit start op deze dag ook een 5 avonden cursus over de Arduino. Meer info op hun website.

 

Locatie HCC Leiderdorp
Van der Marckstraat 19
Leiderdorp
Zuid-Holland
2352 RA
Nederland