Agenda

Download als een iCal bestand
X-Plane11 met de King Air 350
Woensdag, 25 September 2019, 19:30 - 22:30
door Hans de Vries

Onze 1e avond na de vakantie in het nieuwe najaarseizoen op de woensdagavond  in Voorburg.

Na een pre-flight inspectie van buiten stappen we deze avond aan boord van de King Air 350 van Beechcraft. Het is de versie van net voor 2003, met de analoge instrumenten.
We verkennen de cockpit en natuurlijk maken we ook een korte vlucht. Naast twee bemanningsleden is er formeel plaats voor 8 passagiers, maar wij simmers weten daar een mouw aan te passen.

Dat doen we op X-Plane met de recent uitgebrachte King Air-versie van Airfoillabs, waar de complexe systemen in detail zijn uitgewerkt. Volgens de kenners zit het simulatiemodel uitstekend in elkaar..zie hier.

Voor je Pilot Flying van deze avond, Fokke Wijnstra, wordt het extra spannend. Hj heeft namelijk het vliegtuig eind juli pas aangeschaft en heeft bovendien nog geen ervaring met twin-engines en variabele props. Dus, ongetwijfeld deelt hij ook zijn leerervaringen met ons.

Wij kijken weer uit naar een grote opkomst van veel flight sim liefhebbers, en de avond wordt in Voorburg altijd omlijst met de zorgzame barman Nasser, die heeft de koffie altijd klaar,

Locatie FS Voorburg
Van Royenstraat 2
Voorburg
Zuid-Holland
2273 VD
Nederland