Agenda

Download als een iCal bestand
Thuisnetwerk in Windows 10
Maandag, 09 September 2019, 19:30 - 22:00
door Luit Poppema

20:00 uur Presentatie Thuisnetwerk in Windows 10

Het onderdeel Thuisgroep is sinds Windows 1803 (de april 2018 update) niet meer beschikbaar. Dat betekent overigens niet dat een thuisnetwerk instellen in Windows nu ineens een stuk moeilijker is geworden.
Dat komt omdat de belangrijkste instellingen reeds door Windows zijn gedaan. Toch is het slim om ze voor de zekerheid wel even na te lopen als u een thuisnetwerk instelt. Dit voorkomt dat een per ongeluk veranderde instelling roet in het eten gooit. Waardoor iets op de ene pc wel gedeeld, zichtbaar en te gebruiken is, maar op een andere pc niet.
Wat is een thuisnetwerk en waar moet u op letten
Zodra u een internetabonnement afsluit, heeft u naast een eigen internetverbinding tevens direct de beschikking over een thuisnetwerk. Een thuisnetwerk dat u in eerste instantie veelal slechts gebruikt om de internetverbinding te delen met alle apparaten waarop u kunt internetten. Zoals de pc, de laptop, de tablet en de smartphone. Iets wat gedeeld kan worden in een netwerk wordt in vaktermen een bron genoemd. Uw internetverbinding is een voorbeeld van zo’n bron.
Presentator is Henk Geesink.

Locatie HCC Capelle a/d IJssel
Reigerlaan 251 (hoek Kerklaan)
Capelle aan den IJssel
Zuid-Holland
2903 LJ
Nederland
010 4503735