Agenda

Download als een iCal bestand
Robotica, drones en programmeren
Maandag, 02 September 2019, 09:30 - 11:30
door Hans Lunsing
Contact Hans Lunsing

Robotica, Drones en Programmeren is het tweede seizoensthema 2019 van HCC.

Tegenwoordig werkt bijna niets zonder een programma dat (nog) door mensen geschreven wordt. Ook robots en drones doen niets zonder een programma dat zegt wat ze moeten doen.

In dit seizoensthema willen we jullie laten kennismaken met drie interessegroepen van HCC: Robotica, Drones en Programmeren. Het verbindende tussen deze drie IG’s is dus programmeren: zonder software kun je niets met drones en ook niets met robotica. Zo kun je zelf een programma schrijven om een Tello- of Airblock-drone te programmeren of je kunt aan de slag gaan met een micro;bit die je in een robot-auto Maqueen plaatst.

De presentatie wordt gegeven door Ger Stok. Tijdens de presentatie laten we je op een toegankelijke manier zien hoe je zelf aan de slag kunt gaan met een robot met behulp van de Maqueen Micro:bit. Verder laat HCC!robotica zien waar ze zich mee bezighouden en wordt er aandacht gegeven aan HCC!drones: je wordt geïnformeerd over de Tello, een drone die gemakkelijk met je smartphone te besturen is en hoe je zelf een drone bouwt, programmeert en vliegt met een Airblock-drone. Ook HCC!programmeren presenteert zich.

De presentatie is laagdrempelig, je hoeft dus geen programmeur te zijn en iedereen is welkom.

Locatie HCC Leiderdorp
Van der Marckstraat 19
Leiderdorp
Zuid-Holland
2352 RA
Nederland