Agenda

Download als een iCal bestand
KLM piloot geeft lezing over o.a de Dreamliner
Woensdag, 27 Maart 2019, 19:30 - 22:30
door Hans de Vries

Afgelopen week vloog ik online met een Boeing boven de Alpen en bij het gekeuvel van de andere online vliegers op de achtergrond dwaalde mijn gedachten onwillekeurig weg bij het zien van zo`n adembenemend mooi schouwspel onder mij.
Het is toch fascinerend te bedenken hoe de mens tot zo iets als vliegen in staat is gebleken waren mijn gedachten, mede omdat wij slechts enkele tienduizenden jaren geleden nog jagers en verzamelaars waren, en daar was ineens de landbouwrevolutie, zelfs meerdere, en toen heel lang niets dat op enige vooruitgang leek tot dat men in de late middeleeuwen geleidelijk de natuurwetten ging begrijpen, dat uiteindelijk leidde tot de industriƫle revolutie in de negentiende eeuw waar eigenlijk alles waar we nu gebruik van maken is uitgevonden te beginnen met de stoommachine, de auto, elektrisch licht, de telefoon et cetera het vliegtuig min of meer aan het eind daarvan, in 1904 vloog voor het eerst gemotoriseerd, de gebroeders Wright, en ca. 60 jaar later steeg de eerste Jumbo B747 op als massa transportmiddel door de lucht.
Vliegen is inmiddels de gewoonste zaak van de wereld geworden, en laat nu komende woensdagavond 27 maart bij onze vliegclub in De Groene Loper te Voorburg uitgerekend een captain van de nieuwste generatie vliegtuigen ons over die fascinerende wereld komen vertellen.
Captain Otjan de Bruijn werkzaam bij onze KLM neemt ons bij de hand, en laat zo zijn werkdag zien met een vlucht op een B777 en z`n toekomstige kist de Dreamliner B787.
Mannen waardeer deze avond met een hoge opkomst, ik verwacht dat veel interessante onderwerpen de revue zullen passeren.

Alvast een plezierige avond gewenst.

Wij hebben ook een website zie hier voor de laatste ontwikkelingen.

Tot ziens in onze Voorburg hangaar in de Groene Loper

Locatie FS Voorburg
Van Royenstraat 2
Voorburg
Zuid-Holland
2273 VD
Nederland