Agenda

Download als een iCal bestand
Digitale veiligheid
Dinsdag, 13 November 2018, 13:30 - 15:30
door Luit Poppema

Bijeenkomst van HCC Seniorenacademie.

We zijn digitaal steeds actiever, zowel met pc, tablet als smartphone. Hierdoor neemt ook het risico toe dat we slachtoffer worden van internetcriminaliteit. Hoefden we in het verleden “slechts” beducht te zijn op het krijgen van een virus op de pc, tegenwoordig hebben we te maken met criminelen die op zeer geavanceerde manieren proberen ons via het internet op te lichten. Vrijwel dagelijks verschijnen er in de media berichten over deze vorm van criminaliteit. We noemen dit cybercrime.
U zult zich nog kunnen herinneren aan het ransomware virus WannaCry dat op 12 mei de gehele (digitale) wereld op zijn kop zette met de besmetting van wereldwijd ruim 230.000 computers.
Thans is er een nieuw - en een mogelijk nog gevaarlijker - ransomware virus genaamd xData in de Oekraïne opgedoken.
Des temeer een reden om nog maar eens stil te staan bij de vraag hoe je je het beste kunt gedragen op het Internet en hoe je je het beste kunt wapenen tegen virusaanvallen.
Ongetwijfeld heeft u al eens gehoord van termen als phishing, malware, identiteitsfraude, ransomware, spam, hacking of spyware om er maar een paar te noemen. Nog afgezien van alle bedreigingen rondom digitale privacy zijn er heel wat gevaren waaraan u blootstaat wanneer u online gaat.
Reden genoeg om eens wat dieper in te gaan op een aantal veel voorkomende veiligheidsrisico’s.
En vooral: Hoe kunt u zich daar tegen beveiligen?


door Charles Citroen

Locatie SR Zoetermeer
Bijdorplaan 471
Zoetermeer
Zuid-Holland
2713 SZ
Nederland