Agenda

Download als een iCal bestand
Wim geeft een review over de Aerofly FS 2 simulator
Woensdag, 25 April 2018, 19:30 - 22:30
door Hans de Vries

Aerofly FS 2

Naast FSX, FS World, Prepar3D en X-plane bestaat er nog

een flightsimulator die al wat langer te koop is, maar pas de laatste jaren echt aan de weg begint te timmeren. De naam is: Aerofly FS 2.

Wat is Aerofly FS? Het is een flightsimulator die afkomstig is van de iPad en iPhone, een game dus, en dat is te zien aan het startscherm, welke gebouwd is om te bedienen met een touchscreen.
Wat vooral opvalt bij Aerofly FS is dat het gaat om de vliegsensatie. De flightmodels en dynamics simuleren zo goed mogelijk de echte bewegingen van het vliegtuig.

Versie 1 bestond eigenlijk alleen maar uit Zwitserland, maar dan ook wel in een zeer hoge resolutie, en met alle wegen, gebouwen en rivieren (en natuurlijk bergen) op zijn plaats. Aerofly FS is dan ook een modulair systeem: er worden telkens delen van de wereld nagebouwd, waarvan een aantal gratis worden weggegeven (zoals de Grand Canyon), en een aantal als koopsoftware, bijvoorbeeld Zwitserland.
Ook grote scenerybouwers hebben Aerofly ontdekt, zoals ORBX. Deze heeft Innsbruck en Meigs Airfield (met bijbehorende stad) gemaakt voor in Aerofly FS.

Kortom: genoeg om over te vertellen en te laten zien, ook alle tekortkomingen die in deze simulatie zitten, en dat zijn er veel!

Locatie FS Voorburg
Van Royenstraat 2
Voorburg
Zuid-Holland
2273 VD
Nederland