Agenda

Download als een iCal bestand
Privacywet per 25 mei 2018
Maandag, 09 April 2018, 09:30 - 11:30
door Koos Riem

Op onze bijeenkomst op 9 april geeft Jan Willem Broekema een presentatie over de nieuwe privacywet.


AvgAVG of WBP?  Privacy of gegevensbescherming De Algemene Verordening Gegevensbescherming is de opvolger van de Wet bescherming persoonsgegevens. Die AVG komt in de plaats van de WBP op 25 mei aanstaande.

Het onderwerp is relevant omdat elke genealogie website, elke foto met een identificeerbare persoon, het adresbestand in je mobiele telefoon onder de AVG valt. Het betreft veel meer dan alleen maar marketing databases of medische gegevens. En de AVG is strenger dan de WBP. Aan de andere kant worden wij dus allemaal ook beter beschermd, althans dat mag je hopen.U krijgt een inleiding in de opzet en het doel van de AVG. We kijken in hoeverre u daar voordeel of last van heeft. Wat zijn uw risico's en hoe beschermt u uw persoonsgegevens?Jan Willem Broekema is oud vice-voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens.

U bent van harte welkom in Leiderdorp aanvang 9:30

 

Nieuwsgierig geworden dan mag je deze presentatie niet missen, en kom dan snel naar leiderdorp.

 

In de kleine zaal (achterin, gescheiden van de grote zaal door een schuifgordijn)  zitten onze HCC kernleden voor u klaar. Zij helpen u met de nodige aandacht graag op weg in Windows en Linux voor desktop- en laptop PC's, en in Android en iOS voor smartphones en tablets. Ook nieuwe bezoekers kunnen daar hun voordeel mee doen.
Als nieuwe computergebruiker kunt u met wat simpele aanwijzingen al een eind op weg zijn geholpen, en na enkele bezoekjes zult u dan al aardig wat basisvaardigheden onder de knie hebben. Of u een beginner bent of al wat handiger op de PC of de smartphone, het maakt niet uit, onze kernleden helpen u graag op weg.

 

linux 2Mocht u Linux op uw computer geĆÆnstalleerd willen hebben dan kan dat, voorzover de tijd het toelaat. Kom daarom bij voorkeur vroeg. U zult uw complete computer moeten meenemen, dus inclusief scherm, toetsenbord en muis. Een laptop is dan wel zo gemakkelijk, maar een desktop mag natuurlijk ook. Als u Windows ook op uw computer wilt laten staan kan het behoorlijk in tijd schelen als u vooraf uw Windows partities defragmenteert. En het verdient ook aanbeveling vooraf een backup van het systeem te maken voor het geval er iets fout gaat.

 

kopje koffieIn de pauze (rond 10:30) zal er gelegenheid zijn tot het drinken van een kopje koffie o.i.d. Dit alles tegen zeer aangename prijzen.

Wilt u er aan denken uw lidmaatschapskaart mee te nemen en bij binnenkomst te laten scannen? Zo kunnen we HCC laten zien hoeveel bezoekers we krijgen. Hoe meer bezoekers, hoe beter dat is voor onze financiƫle ondersteuning door HCC.

 

Graag tot ziens op  Maandag 9- april 2018 !!

Uw gastheer,
Hans Lunsing

Locatie HCC Leiderdorp
Van der Marckstraat 19
Leiderdorp
Zuid-Holland
2352 RA
Nederland