Agenda

Download als een iCal bestand
GPS functie Smartphone
Woensdag, 28 Maart 2018, 13:00 - 16:00
door Luit Poppema

Bijeenkomst van HCC Seniorenacademie

13:30 uur: Presentatie GPS functie Smartphone

In de moderne smartphone is de telefoonfunctie bijna onderschikt geworden aan het grote aantal andere functies. De huidige smartphones zijn dan ook steeds minder een telefoon en steeds meer een (mini)computer met internetfunctionaliteit en veel communicatie mogelijkheden geworden.
Een enigszins onderbelichte functie is misschien wel het gebruik van GPS. Bijna elke moderne smartphone is voorzien van een ingebouwde GPS module.
Deze GPS functie kan goede diensten bewijzen bij plaatsbepaling en navigatie en dat hoeft niet beperkt te blijven tot de auto. Bij fiets- en wandeltochten kan het zeer gedetailleerde kaartenmateriaal je (vooral in de vrije natuur) prima de weg wijzen.
Maar de GPS functie kan ook worden gebruikt om de foto’s en video’s die je met je smartphone maakt, te voorzien van een zogenaamde “geotag” zodat je later kunt zien op welke plaats deze zijn gemaakt. Wanneer je je sleutels, portemonnee of andere voorwerpen voorziet van een GPS tracker, dan kun je op je smartphone zien waar deze zich bevinden. Datzelfde geldt ook voor GPS trackers die je meegeeft aan kinderen, huisdieren of demente ouderen, zodat je hen kunt terugvinden wanneer ze verdwaald raken.
Gastpresentator is Bram Op den Brouw.

Locatie SR Capelle a/d IJssel
Torenhof 1
Capelle aan den IJssel
Zuid-Holland
2903 CD
Nederland