Agenda

Download als een iCal bestand
Eigen digitale bibliotheek
Dinsdag, 20 Maart 2018, 13:30 - 16:00
door Luit Poppema

Downloaden en beheren van eBooks op uw pc, eReader, tablet of smartphone.

Het gebruik van digitale boeken (eBooks) heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen en vermoedelijk staan we nog maar aan het begin van die ontwikkeling. eBooks zijn inmiddels vanuit talrijke bronnen (Amazon, Kobo, bol.com, openbare bibliotheek, internet, etc.) verkrijgbaar.
Op zich een grote verbetering, want u bent nu niet meer afhankelijk van een plaatselijke leverancier en hebt via internet direct toegang tot iedere publicatie die waar ook ter wereld voorhanden is.
Direct leverbaar en vaak tegen aanzienlijk lagere kosten dan een gedrukt boek.

Bij alle voordelen zijn er ook nadelen.
 eBooks zijn er in vele maten en soorten en helaas laat de standaardisatie nogal te wensen over. Met als gevolg dat met name gekochte boeken vanwege door fabrikanten ingebouwde beperkingen dikwijls slecht uitwisselbaar zijn. Dat betreft niet alleen ingebouwde beveiligingen (DRM), maar ook verschillende bestandsformaten (Kindle verus epubs).

Een universele oplossing daarvoor biedt Calibre, een (gratis) universeel beheer-programma. Daarmee kun je gekochte eBooks overzetten naar andere apparaten en formaten. De basis-uitvoering staat dan op je pc (als beheercentrum).
Maar ideaal is natuurlijk om al je boeken bij elkaar 'in the cloud' te zetten, zodat je overal bij kunt.
We laten u zien hoe dat werkt (ook met een eReader).

 

Locatie HCC Dordrecht
Bosboom Toussaintstraat 67
Dordrecht
Zuid-Holland
3314 GB
Nederland