Agenda

Download als een iCal bestand
Robotica, Drones en Programmeren
Maandag, 20 Mei 2019, 19:30 - 22:00
door Luit Poppema

20:00 uur: Presentatie HCC thema Robotica, Drones en Programmeren.

Het nieuwe seizoensthema is met hulp van bovenstaande groeperingen tot stand gekomen. Ook al lijkt, op het eerste gezicht, dat er weinig gemeenschappelijk tussen de drie interesse groeperingen is, toch hebben ze één ding gemeen, namelijk een programma.
Bij Programmeren kan je kennis opdoen van de diverse programmeertalen, ze kunnen je helpen en leren programmeren. Met zo'n programma kan je bijvoorbeeld een drone programmeren, zoals de Tello of Airblock. Dat programmeren kan o.a. met het verslepen van blokjes met commando's erin.
Je kan ook een eigen robot in elkaar zetten, bijvoorbeeld een micro:maqueen. Deze robot bestaat uit een micro:bit processor en wat extra onderdelen, zodat je bijvoorbeeld een robot autootje kan maken.
Ook het programmeren gaat door middel van het schuiven met blokjes. Programmeren op die wijze is niet lastig en moeilijk. Zelfs hele schoolklassen op de basisschool doen het tegenwoordig.

Dus kom naar het nieuwe seizoensthema en kijk en luister naar de fun van het programmeren. Ideaal voor opa's en hun kleinkinderen, maar ook voor alle andere leden van de HCC!

 

Locatie HCC Gouda
Ridder van Catsweg 300
Gouda
Zuid-Holland
2804 RS
Nederland