Agenda

Download als een iCal bestand
 Hits : 72
Bestandsbeheer met Windows Verkenner
 
Dinsdag, 09 April 2019, 13:30 - 15:30

Een lezing van de SeniorenAcademie.

De verkenner is standaard op iedere Windows PC beschikbaar en is een belangrijk en goed bruikbaar hulpmiddel bij het organiseren van de bestanden en mappen.
Met de verkenner kun je bestanden zoeken, openen, verplaatsen of kopiëren en een andere naam geven.
In de Windows verkenner zie je de mappen en bestanden die in de computer zijn opgeslagen.
Dit zijn de bestanden en mappen die staan op de aanwezige schijven (SSD of harde schijf) of aangesloten opslagmedia (DVD-schijf, USB-stick, externe USBschijf, geheugenkaart etc.).
Ook heb je vanuit de verkenner direct toegang tot de bestanden die in de Cloud zijn opgeslagen zoals bijv. OneDrive (Microsoft), Dropbox of Drive (Google).
Als je goed met de verkenner overweg kunt, krijg je meer inzicht in de computer en kun je ook beter vanuit andere programma’s je bestanden benaderen.
Een handige syllabus is weer verkrijgbaar voor € 2,00

door Frits Meijboom

HCC Zoetermeer
Wijkgebouw Bijdorp (HCC)
Bijdorplaan 471
2713 SZ Zoetermeer

Nieuws

De maandagavondclubbijeenkomsten zijn of waren deze maand juni voor het laatst. Na de zomermaanden juli en augustus komen deze bijeenkomsten niet meer terug.
Vanaf september komt er, in plaats daarvan, een maandagmiddagbijeenkomst op de 1e maandag van de maand. In principe wordt dit een inloopmiddag. Maar andere inhoud van het programma kan, op initiatief van de HCC-leden, worden ingevuld.
De zaal gaat open vanaf 13:00 uur en blijft beschikbaar tot 15:30 uur. De HCC Locatiecoördinator deze middag is de heer Julius Huistra of zijn vervanger.
 
De eerst geplande middagbijeenkomst in dit kader is op maandag 2 september.
 
Voor de goede orde is het zo dat de dinsdagmiddagbijeenkomsten met lezingen op dezelfde voet doorgaan. Tweede dinsdag onder auspiciën van Senioren Academie en de 4e dinsdag van de maand die van HCC Locatie Zoetermeer.

Bijeenkomst
Op 1e, 3e en evt 5e maandagavond van de maand.
Op 17 juni 2019 is de laatste avond-bijeenkomst.

Vanaf 2 september 2019 op de 1e maandagmiddag van 13:30-15:30 uur

Zaal open  13:30 en einde 15:30

en op 4e  dinsdagmiddag van de maand

Zaal open 13:30 en einde 15:30

Locatie coordinator
J.F.P.Huistra email pictogram