Agenda

Download als een iCal bestand
 Hits : 200
VFR GA cursus
 
Zaterdag, 14 Oktober 2017, 10:30 - 16:00

De bijeenkomsten op zaterdag bestaan voornamelijk uit interessante Thema-Hoeken. Thema-Hoeken gaan over alles wat er regelmatig onder de leden leeft, bv. Online vliegen, Boeing 737, GA, Helicoptervliegen etc etc.
Bovendien is er veel ruimte en tijd voor het uitwisselen van ervaringen en een goed gesprek bij een kop koffie.
Het opdoen van nieuwe ideeen, oplossen van je (technische) problemen, het doornemen van de literatuur en nieuwtjes van het bestuur behoren eveneens tot de mogelijkheden.


VFR GA cursus
Deze is een herhaling van de VFR GA cursus die vele jaren geleden ook al eens is gegeven.
Wim zal deze dag de cursus verzorgen, dit natuurlijk door zijn achtergrond en kennis van de kleine luchtvaart, waar daar hebben we het hier over. En kleine luchtvaart betekend dan: vliegen met eenmotorige sportvliegtuigen, zoals een Cessna 172, een Piper Arrow, Katana of een Robin DR400.
Deze cursusdag zal gaan over het geheel met de hand, en zonder verdere hulpmiddelen, op het zicht vliegen van een van deze toestellen. Oftewel: de echte basics van het vliegen, met bevoorbeeld uitleg over de neusstand van een vliegtuig, invalshoek (angle of attack) en de verschillende snelheden waarmee tijdens de opeenvolgende vliegfases gevlogen moet worden.
Verdere informatie volgt z.s.m. bijvoorbeeld over het gebruik van een of meerdere computers tijdens deze cursusdag, bij wie moet je je opgeven voor deze cursus en hoeveel mensen kunnen er aan deelnemen.

De Flight Simulator club heeft een eigen website :
http://www.fs-haaglanden.nl/
FS Den Haag
Wijkberaad Leijenburg (FS)
Hoogkarspelstraat 83
2547 LK Den Haag

Bijeenkomst FlightSim 
op 2e zaterdag van de maand
Zaal open 10:30 en einde 16:00

Locatie coordinator
H. de Vries email pictogram